Zavřít reklamu

steve-wozniakSteve Wozniak je osobnosťou, ktorá nám vie odhaliť jednak mnoho zaujímavostí z minulosti Applu a jednak nám pravidelne poskytne svoj úprimný názor na novinky od Applu. Teraz v rozhovore pre The Australian Financial Review odhalil, že spoločnosť Apple sa oproti vtedajšej dobe zmenil a je len malá šanca, že by dnes Apple zamestnal Wozniaka alebo Jobsa. Ani jeden z nich totiž nemá dostatočné zručnosti a úroveň vzdelania na to, aby prešli prijímacími pohovormi v spoločnosti, ktorú založili: „No, ani ja ani Steve Jobs by sme dnes nezískali prácu v Appli,“ povedal Woz v interview.

„Čím ste väčší, tým viac sa musíte starať o navrhovanie produktov a softvéru a zabezpečiť, že to bude fungovať spoľahlivo miliónom ľuďom a to vás spomaľuje.“ Wozniak tiež vraví, že niektoré z najnovších a najlepších nápadov v skutočnosti pochádzajú od menších firiem, ktoré Apple odkúpi. Príkladom je Siri, ktorú mal Apple skôr než sa objavil Google Now alebo Cortana, ale v skutočnosti je to vynález cudzej spoločnosti: „Siri sa mi páčila ešte predtým, ako ju Apple kúpil, ale bez toho by ju nikto nikdy nepoužíval. Čiže tým, že Apple odkúpil Siri, dokázal najlepšej inovácii na svete dodať ohromný marketingový náskok pred konkurenciou.“

Wozniak nakoniec verí, že ďalšími veľkými startupmi v budúcnosti budú online služby ako Uber a Airbnb a nie hardvérové spoločnosti, ktoré sa opierajú o dodávateľov z celého sveta. Služby ako Kickstarter a množstvo inkubátorov v Silicon Valley zabezpečuje, že hardvérové startupy predsa len existujú a je ich viac, než kedy predtým. Nehrozí však, že by nejaký hardvérový startup niekedy dokázal konkurovať Applu či iným hardvérovým gigantom, ktorí už majú na trhu viacmenej stabilné miesto.

Steve-jobs
*Zdroj: Financial Review

Dnes nejčtenější

.