Zavřít reklamu

Steve Jobs The Man in the Machine - iconTento víkend byla odvysílána premiéra filmu Steve Jobs: The Man in the Machine na SXSW. Ihned poté začaly médii kolovat recenze a názory na film. The Guardian uvádí, že dokument Steva Jobse zachycuje jako člověka s oslnivým talentem a maximálně oddaného své věci, avšak bez špetky empatie. Režisér Alex Gibney v dokumentu poukazuje na několik příkladů z konce působení Jobse v Applu, kdy jeho nežádoucí chování bylo skrytu ve stínu jeho slávy a úspěchů.

Více prezident internetového softwaru a služeb společnosti Apple Eddy Cue se vyjádřil o snímku krátce po premiéře. Byl zklamaný, což dal jasně najevo v přípěvku, který napsal na síti Twitter, kde snímek označil jako „nepřesný a škodolibý pohled na mého přítele,“ a ještě slovy „nejedná se o takový odraz Steva, jakého jsem ho znal.“ Cue nakonec dodal, že nejlepší vyobrazení Jobse je v knize s názvem Becoming Steve Jobs, kterou samotný Cue označil jako dobře odvednou práci a první, která ukazuje fakta správně.

 

 

The Hollywood Reporter má na Steve Jobs: The Man in the Machine podobný názor jako Eddy Cue. Snímek označil jako přes dvě hodiny trvající snímek, který zobrazuje Jobsovi špatné stránky a jeho prohřešky, avšak nesoustředí se na celkový portrét osobnosti a neukazuje to dobré na něm. Jednoduše řečeno se snímek zaměřil na špatné vlastnosti Steva Jobse, o který se příliš nemluví, ale na oplátku už neukázal ty dobré.

Film Steve Jobs: The Man in the Machine by se měl do kin dostat koncem tohoto roku. Samozřejmě se bude jedna prozatím jen o kina v USA. O tom, že by se měl snímek promítat i v českých kinech žádné informace nemáme, avšak přiliš bych s tím ani nepočítal.

Steve Jobs The Man in the Machine

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.