Zavřít reklamu

warner-home-videoKeď som prvýkrát uvidel Xbox SmartGlass v praxi, bolo mi jasné že druhá obrazovka predstavuje budúcnosť hier. Netrvalo dlho a skutočne sa začalo objavovať množstvo AAA titulov, ktoré si so sebou na trh priniesli aj bezplatnú mobilnú aplikáciu, ktorá vám umožní získať nejaké bonusy alebo mať prehľad o situácii v hre. Začalo to companion aplikáciami ako Battlefield 4, Need for Speed: Rivals a Watch Dogs, no a dnes to pokračuje mobilnými hrami ako Mortal Kombat X, o ktorom sa môžete viac dočítať v samostatnom článku. Po jeho boku však uvidíme aj zopár ďalších hier, ktoré stoja za pozornosť.

Hneď na úvod si môžeme spomenúť na epizodickú hru Game of Thrones vychádzajúcu z úspešného seriálu. Príchod na mobily bol jasný prakticky ihneď po oznámení, keďže štúdio Telltale má vo zvyku vydávať svoje tituly na všetky dostupné platformy. Hra bude opäť fungovať na epizodickom systéme, pri ktorom si za 5€ zakúpite prvú epizódu a postupom času si dokupujete aj ďalšie. Na počítači a konzolách ako Xbox One zaplatíte za hru rovnakú čiastku ako v App Store s možnosťou predplatiť si okamžitý prístup k zvyšným epizódam. Ten stojí obvykle 20€, čiže rovnakú sumu ako 4 epizódy.

Po boku nového Batman: Arkham Knight prichádza samostatný titul Batman: Arkham Underworld určený výhradne pre iOS zariadenia. V mobilnom titule sa pozriete na Gotham z tej opačnej stránky, budete totiž Batmanovym nepriateľom. Založíte si vlastnú armádu kriminálnikov, do ktorej si zvolíte tých najznámejších a napríklad s Harley Quinnom sa pokúsite ukončiť vládu Batmana v Gothame. Teoreticky tým poškodíte Wayne Industries, takže možno sa svet konečne dozvie, kto je ten netopierí muž.

A pretože Batmana nie je nikdy dosť, tento rok sa na mobiloch stretneme s oficiálnym portom hry LEGO Batman 3: Beyond Gotham. Titul sa líši vo všetkom, Batman, jeho kolegovia a celý svet bude pozostávať z kociek. Z nich bude pozostávať aj hlavný záporák, mimozemšťan Brainiac. Vzhľadom k veľkosti poslednej LEGO hry pre iPhone vám odporúčame, aby ste si v prípade záujmu uvoľnili aspoň 3 GB miesta na svojom iOS zariadení. Posledná hra a opäť sa pozrieme na superhrdinov a superzloduchov. DC Comics Legends je mobilnou RPG, v ktorej si vytvoríte skupinky komiksových postáv a budete s nimi bojovať proti nepriateľom.

Dnes nejčtenější

.