Zavřít reklamu

apple-question-markSpoločnosť Apple je v súčasnosti najhodnotnejšou spoločnosťou sveta s trhovou hodnotou prevyšujúcou 740 miliárd amerických dolárov. Je to tak veľká suma, že si ju mnoho z nás nedokáže ani len predstaviť. Za týmto číslom však stojí nepredstaviteľný úspech, ktorý spoločnosť v posledných rokoch zažíva. Jej trhová hodnota sa od predstavenia prvého iPhone, v roku 2007, niekoľko desiatok násobne zvýšila. Môžu za to hlavne prelomové zariadenia, ktoré široká verejnosť v skratke nazýva iDevices.

Ale prečo práve iDevices? Prečo sa v názve každého veleobľúbeného produktu tejto kalifornskej spoločnosti nachádza písmenko „i“? Po pravde si už v dnešnej dobe neviem predstaviť, že by som si od tejto značky kupoval telefón, ktorý by sa nevolal iPhone alebo tablet, ktorý by namel označenie iPad. Takto to platí pri všetkých iProduktoch tejto spoločnosti. Určite ste už mnohí počuli správy z rôznych zdrojov, čo by toto „i“ mohlo znamenať. Ja sám som už počul viaceré verzie o tom, že toto jednoduché písmenko symbolizuje slová ako intelligent či innovative. No čo ak pôvodne Steve Jobs myslel týmto písmenkom niečo úplne iné?

Všetko sa to malo začať v dobe keď Apple odkúpil spoločnosť NeXT a Jobs sa vrátil do firmy ako istý typ poradcu. Po čase sa však znova dostal do vedenia spoločnosti, avšak nie ako CEO (Chief Executive Officer), ale ako iCEO (interim Chief Executive Officer) čiže ako dočasný generálny riaditeľ. Následne po Jobsovom uchopení sa moci Apple vydal prvé dôležité zariadenie iMac neskôr iPod, iPhone či iPad. A práve to, že Jobs bol iCEO je vraj fakt prečo sú zariadenia od Apple pomenovávavné písmenkom „i“ a čo je pre ne typické. Avšak ako sa zdá  Apple už možno od tohto legendárneho označovania upustí, čoho príkladom je najnovší produkt Apple Watch.

Steve Jobs Introduces iCloud Storage System At Apple's Worldwide Developers Conference

Dnes nejčtenější

.