Zavřít reklamu

Apple WatchApple představil své Apple Watch již před půl rokem, ovšem kromě zaměstnanců Applu a několika málo partnerů, je zatím na zápěstích nikdo nemá. Mnoho lidí se snažilo obviňovat novináře z toho, že situaci kolem Apple Watch nafoukli a očekávali nemožné. Problém byl však trošku někde jinde, sice se psalo, že budou mít Apple Watch až deset různých senzorů, všechny tyto informace se však nakonec ukázaly jako nepravdivé. Problém byl v tom, že Apple na vývoj Apple Watch najal skutečně ty nejlepší z nejlepších, lidi kteří umí nevídané věci a dokázali, že mohou tvořit skutečnou budoucnost.

Asi jen těžko byste čekali, že když najmete šéfa programování v Google, naprogramuje vám po čtyřech letech web jako je LsA. Wall Street Journal nyní přináší pohled na to, v čem je vlastně problém a proč hodinky nenabízí to, co jsme od nich čekali. „Apple začal vyvíjet hodinky asi před čtyřmi lety se zaměřením na zdraví a kondici. Není neobvyklé, že Apple experimentuje s mnoha technologiemi a v průběhu vývoje produktu je často mění, ovšem vývoj hodinek byl obzvlášť náročný a lidé, kteří jsou s ním seznámeni uvádí, že byl projekt označován také jako černá díra.

Apple Watch původně měly senzory, které měří vodivost kůže a umožňují detekovat stres, srdeční frekvenci a monitorovat stav organismu podobně jako EKG. Apple také experimentoval s detekcí krevního tlaku, množstvím kyslíku v krvi a tak dále. Nicméně mix problémů při vývoji a problémy se zdravotním dohledem způsobily, že Apple nakonec Apple Watch pojal jako více obecný produkt, než jako měřič zdravotního stavu.

Funkce pro vodivost kůže nefungovala s lidmi, kteří měli chlupaté ruce nebo suchou pokožku, výsledky měření krevního tlaku se lišily podle toho, jak pevně měl uživatel hodinky připnuty k zápěstí. Navíc pokud by se Apple rozhodl použít zdravotní data, musel by nechat produkt schválit zdravotní radou a také americkým úřadem pro potraviny a léčiva, stejně jako dalšími institucemi. Uvidíme tedy, zda se Apple rozhodl zmíněné funkce a zaměření produktu trvale pohřbít nebo se jich dočkáme v příštích verzích.

 

Apple Watch Edition Gold

Dnes nejčtenější

.