Zavřít reklamu

Google SearchPrijímací pohovor je rozhodujúcim momentom a zvlášť keď si podáte prihlášku do Applu či Googlu, závisí od neho vaša budúcnosť. Vedeli by ste si ale predstaviť prijímací pohovor v Google? Zrejme by ste sa pripravili na otázky, ktoré súvisia s IT, biznisom alebo čímkoľvek, čo súvisí s činnosťou Googlu. Lenže to by ste sa pripravili zle – rozhodne sa vás nebudú pýtať na to, ako sa vyznáte v danom obore. Namiesto toho budete odpovedať na otázky, ktoré pôsobia skoro ako z IQ testu a na základe nich zamestnávateľ posúdi, ako myslíte a ako by ste sa vynašli pri riešení problémov.

Teda, ako môžete vidieť nižšie, niektoré otázky súvisia aj s IT, ale niektoré vôbec nie. Tu je výber niektorých otázok a odpovedí k nim:

  • Koľko by ste si účtovali za umytie všetkých okien v Seattle? Odpovedajte jednoducho, napríklad 10 dolárov za okno. Nepremýšľajte nad počtom okien.
  • Naplánujte evakuačný plán pre San Francisco: Vypracovať dokonalý evakuačný plán je fajn nápad, ale dozvedeli ste sa vlastne, o akú katastrofu by sa malo jednať?
  • Koľko ladičov pián potrebuje svet? Nie, táto otázka nijak nesúvisí s vtipmi o výmene žiarovky. Ani náhodou. K odpovedi sa dopracujete tým, že pokiaľ ladič dokáže naladiť jeden klavír za jednu hodinu a pracuje 8 hodín denne, 5 dní v týždni, naladí 40 klavírov týždenne. Takže odpoveď je opačná – na 40 pián potrebujete jedného ladiča.
  • Čo je mŕtve hovädzie mäso Dead Beef? Táto otázka súvisí s IT a dočkajú sa jej uchádzači na pozíciu softvérového inžiniera, takže ak nie ste IT-pozitívny, odpoveď na ňu nepoznáte. DEADBEEF je v skutočnosti hexadecimálna honota, ktorou sa označuje pád softvéru.
  • Ste kapitánom pirátskej lodi a posádka hlasuje, ako rozdeliť zlato. Ak bude s vašim návrhom súhlasiť menej ako polovica posádky, zomriete. Rozdeľte ho medzi 51% lepšej posádky a ste zachránení.
  • Koľkokrát za deň sa ručičky na hodinách prekrývajú? 22 krát: 00:00, 1:05, 2:11, 3:16, 4:22, 5:27, 6:33, 7:38, 8:44, 9:49, 10:55, 12:00, 13:05, 14:11, 15:16, 16:22, 17:27, 18:33, 19:38, 20:44, 21:49, 22:55.

Takže, keď sa vám podarilo úspešne odpovedať na tieto otázky počas pracovného pohovoru, už vám netreba nič iné, než si niekde zohnať fitloptu alebo sedačku z vašej chaty. Pretože v Google je celkom jedno, na čom sedíte. Len by ste si mali spraviť prehliadku Googleplexu, je tu 16 jedální, kde sa môžete najesť svojho obľúbeného jedla a pokiaľ nemáte v láske bio hamburgery a bezkofeinové latté s príchuťou rebarborového lístia, bude vám chvíľu trvať, kým nájdete jedáleň s ázijskou kuchyňou.

*Zdroj: hnoline.sk

Dnes nejčtenější

.