Zavřít reklamu

Recenze iPhone 6 iPhone 6 a 6 Plus sú najobľúbenejšie zariadenia od spoločnosti Apple. Je to tak najmä kvôli tomu, že ponúkajú takmer dokonale odladený softvér v spojení s elegantným dizajnom. Určite si však mnohých získali aj tým, že disponujú jendným z najlepších fotoaparátov aké sa v súčasnosti používajú v smartfónoch. Aj keď majú len 8 Mpx kvalitou fotografií môžu konkurovať zariadeniam, ktoré disponujú optikou aj s 20 Mpx. Avšak v jednom fototeste magazínu Business Insider sa ukázala najväčšia slabina tejto kamery.

Do fototestu bola okrem iPhonu 6 zapojná zrkadlovka Canon 5D Mark II DSLR a fotoaparát Canon PowerShot SD1400-IS. Všetky zariadenia robili rovnakú fotografiu, ktorá bola neskôr zoomovaná. A práve táto funkcia sa ukázala ako najväčšia slabina celého fotoaparátu v iPhone 6. Cieľom tohto testu bolo zachytiť čo najlepšiu fotografiu, ktorá bola neskôr posunutá na profesionálne úpravy, ktoré zahŕňajú nutnosť zoomovania pre lepšie detaily. Zatiaľ čo profesionálna zrkadlovka testom prešla bez jediného zaváhania, fotografie z iPhone 6 sa na takúto úpravu nedali použiť. Dôvodom je to, že po zoomovaní sa obraz rozsypal na raster a na úpravu boli takéto fotografie nepoužiteľné.

Avšak fotografie fotené zrkadlovkou po rovnakom zoomovaní mali dokonalú kvalitu a dali sa na nich prečítať aj malé nápisy na dopravných značkách. Testujúci Christian Storm Harrison Jacobs uvádzajú, že iPhone skutočnosti nezoomuje fotografiu tak ako to poznáme pri iných fotoaparátoch. Softvér v tomto smartfóne len zväčší určitú časť fotografie čo má za následok veľké zhoršenie kvality obrázku.

Aby sme však boli spravodliví podobným neduhom trpia aj viaceré iné smartfóny na trhu nakoľko dosponujú len digitálnym zoomom a nie optickým. Výnimkou sú snáď len smartfóny typu Samsung Galaxy K alebo Galaxy S4 Zoom. Kvalitu fotografií môžete posúdiť aj vy na fotografiách nižšie. Prvá je fotená pomocou zrkadlovky a druhá pomocou iPhone 6.

dslrphoto

//

iphone-40

//

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.