Zavřít reklamu

Microsoft SpartanMinulý týden Microsoft společně s brýlemi HoloLens a novinkami ve Windows 10 představil také nový internetový prohlížeč s projektovým označením Spartan, který by měl nahradit současný Internet Explorer. Prohlížeč nabídne spoustu užitečných novinek a v neposlední řadě také lepší přehlednost při prohlížení webového obsahu. Spartan bude součástí Windows 10 na PC, tabletech, smartphonech a XBox. Podle facebookové stránky Microsoft Korea by však měl nový prohlížeč zamířit také na Apple Mac OS X.

V příspěvku, který je samozřejmě kompletně v korejštině, ale poněkud krkolomně přeložen překladačem Bing do češtiny, je možné se ihned v prvním odstavci dočíst o zmíněné podpoře pro Mac. Samozřejmě podpora ještě není definitivně potvrzena, ovšem můžeme s ní s nejvyšší pravděpodobností počítat. Microsoft to totiž se svým novým prohlížečem myslí opravdu vážně. Aby Spartan uspěl, musí být multiplatformní, tedy podpora pro OS X je takřka povinností. Můžeme počítat se synchronizací podobnou, jakou známe ze Safari nebo z Google Chrome.

Spartan na OS X

Vracíme se tedy do roku 1997, kdy Bill Gates a Steve Jobs oznámili partnerství společností Microsoft Corporation a Apple Inc. Od té chvíle začal vývoj Internetu Exploreru pro tehdejší Mac OS a prohlížeč od Microsoftu se stal na jablečných počítačích výchozím. Internet Explorer však na operačním systému Applu nebyl příliš dlouho, jelikož ho v roce 2003 nahradila první verze Safari a Microsoftí prohlížeč ze systému nadobro zmizel. Nyní by se však mohl konat velký návrat s prohlížečem Spartan, i když by se jednalo o návrat poněkud jiný a za jiných okolností, než tenkrát.

Snímek obrazovky 2015-01-29 v 15.32.27

*Zdroj: Facebook, Reddit

Dnes nejčtenější

.