Zavřít reklamu

Deep ShitZnáte ty dny, kdy si jen uděláte kávu, nahrnete k posteli knihy a celý den v nich listujete a najednou zjistíte, že se opět stmívá? Pokud ano, pak je zřejmě stejně jako já pravidelně zažíváte během vánoční pauzy, kdy máte možnost odpočívat a dělat to, na co nemáte během roku čas. Knihu čtu samozřejmě pravidelně před spaním, ale během Vánoc je čas na to, abych mohl prolistovat knihy, které místo textu obsahují spíše obrázky s krátkými popisky. Jedna taková mi došla pár dní před Vánoci z Ameriky a tu druhou jsem dostal od kamaráda jako Vánoční dárek.

Fearless Genius neboli nebojácní géniové byla kniha, kterou jsme objednal z amazonu pár minut poté, co jsme se o ni dozvěděl a napsal článek, ve kterém jsem zjistil, že ji musím mít. Kniha dokumentárního fotografa Douga Menueze vás dostane do toho nejšílenějšího, nejgeniálnějšího, nejbohatšího a nejrevolučnějšího místa na naší planetě, do místa, kde se zrodily v polorozpadlých budovách a prázdných kancelářích ty největší společnosti na naší planetě. Jak již sami tušíte, zavede vás Doug Menuez do Sillicon Valey, údolí, které patří nebojácným géniům, o kterých je tato kniha.

Fearless Genius

Kniha mapuje začátky Sillicon Valley od roku 1985 až do roku 2000, díky čemuž máte skutečně možnost vidět jedinečné fotografie prázdných kanceláří Applu nebo například fotku tabule Steva Jobse, kterou zdobí velký nápis Deep Shit. Nechybí ani fotografie Billa Gatese v době, kdy alespoň podle výrazu a vzhledu ještě příliš neměl jasno ve své sexuální orientaci. Kniha není zaměřena jen na samotný Apple, ale na 192 stranách plných jedinečných fotografii se zaměřuje na celé údolí a tak zde objevíte fotografie lidí jako je Jeff Bezos, Marc Andreessen, David Hockney nebo například Steve Wozniak. Každá fotografie je doprovázena krátkým příběhem, který se jí přímo t

Deep shit LsA

Doug Menuez měl tu čest být při tom, být při zrodu projektů a produktů, které neodmyslitelně změnili naše životy, změnili dnešní dobu a nyní díky jeho knize se stejná příležitost dostává také vám a já ji mohu jen a jen doporučit každému, kdo chce alespoň z části zjistit, jak to tehdy vše bylo. Po přečtení knihy zjistíte, že začátky těch největších společností světa, jejichž produkty každý den používáme nebyly plné lesku a třpytu v záři reflektorů, ale naopak tito velikáni začínali ze skoro stejného mála jako například LsA. Je neuvěřitelné jakou cestu se jim podařilo urazit a kam až své sny tito pánové dotáhli.

Steve Balmer

iConic mě osobně trošku zklamal, kniha jako taková je sice plná fotografií produktů od Applu a objevují se zde i fotografie prototypů které jste v životě neviděli a pomohou vám například odhalit odpovědi na otázky jak vznikl iPad, iPhone nebo první přenosný počítač od Applu, ale samotné fotografie jsou zkrátka bez nápadu. Pokud navíc uvážím že kniha Bentley The Book stojí téměř stejně jako iConic, pak se zřejmě není vůbec o čem bavit. Fotografie jsou sice v iConic ostré a kvalitní, ale chybí jim to nejzásadnější, nápad. Pokud se tedy pro iconic rozhodnete, pak ji berte jako vzácnou sbírku fotografií všech současných i historických produktů společnosti Apple, kde objevíte i produkty, o kterých jste neměli ani ponětí, rozhodně ji ale neberte jako vrchol umění.

Letem svetem Applem
Apple knihy

Dnes nejčtenější

.