Zavřít reklamu

aaron sorkinV novém rozhovoru pro The Indepndent uvedl scénárista Aaron Sorkin několik dalších novinek ohledně jeho chystaného filmu o Stevu Jobsovi. Film vznikající v produkci společnosti Sony podle knižní předlohy životopisu Steva Jobse od Waltera Isaacsona, by měl dorazit do kin v příštím roce a i když natáčení začne již za pár měsíců, doposud se neví, kdo bude hrát hlavní roli.

To se však podle Sorkina již brzy dozvíme a oznámení o hlavní roli je na spadnutí. Steva Jobse měl podle spekulací ztvárnit Leonardo DiCaprio, Christian Bale a další, ovšem doposud se všechny spekulace vyvrátili a o hlavní roli v připravovaném filmu nemáme tušení. Sorkin uvedl, že se jedná o velmi náročnou roli , kterou například Christian Bale odmítl právě kvůli náročnosti: „Je to 181 stránkový scénář, ze kterého asi 100 stran připadá jedné postavě,“ uvedl Sorkin.

Film se bude soustředit na trojici 30 minutových scén, které zachytávají okamžiky před představením prvního počítače Mac, prvního iPodu a předtím, než Steve Jobs oznámil založení společnosti NeXT, která byla až do koupě Beats v letošním roce největší akvizicí společnosti Apple v historii.

Sorkin také odhalil, že dcera Steva Jobse Lisa bude mít ve filmu významnou roli a stane se v podstatě hrdinkou filmu. Lisa Brennan Jobs, jak zní celé jméno Stevovi dcery, odmítla přispět k životopisu Waltera Isaacsona, ovšem podílí se na scénáři k filmu a pomáhá Sorkinovi.

Jobs z počátku popíral otcovství dery, které je nyní 36 let, ovšem později se k jeho rodině připojila a žila s ním jako náctiletá. „Neúčastnila se na knize Waltera Isaacsona, protože v té době byl její otec naživu a nechtěla přijít o jednoho ze svých rodičů, takže jsme velmi vděčný, že byla ochotna trávit čas semnou,“ říká Sorkin a dodává: „Je to hrdinka filmu!“

fg_menuez_003

Dnes nejčtenější

.