Zavřít reklamu

tim_cookFortune aj opäť vydal svoj zoznam Top 50 podnikateľov roka a zrejme nie je žiadnym prekvapením, že sa na prvých miestach nachádzajú lídri technologických spoločností. Bohužiaľ pre Apple, na prvom mieste sa tentoraz usadil CEO Google Larry Page, ktorý sa tým pádom stal podnikateľskou osobnosťou roku 2014. Larry Page sa behom 4 rokov ukázal byť najodvážnejším CEO, keďže jeho spoločnosť za posledné štyri roky odprezentovala množstvo technológií a plánov, ktoré sú naozaj inovatívne – pre celé ľudstvo, nielen pre užívateľov zariadení. Medzi najnovšie vynálezy patrí sebestačný automobil bez volantu alebo kontaktné šošovky, ktoré majú schopnosť merať cukor v krvi.

Divízia Google X tiež chcela experimentovať s ozajstnými sci-fi technológiami ako napríklad s výťahom na mesiac, jetpackom alebo dokonca s teleportom, ktorý bohužiaľ porušuje zákony fyziky a tak musel byť zrušený. Takýto technologický rozvoj sa postará o to, že Google si udrží prvenstvo technologického lídra minimálne po dobu niekoľkých generácií. Okrem toho že Page nalial do tajnej továrne na budúcnosť ohromné peniaze, Google si udržuje stále dominantné postavenie na trhu Wearables a vo svete Internet of Things. Larry Page si v rozhovore s Fortune nezabudol spomenúť na Steva Jobsa, zakladateľa konkurenčnej spoločnosti: „Vždy keď som sa o týchto veciach rozprával so Stevom Jobsom, vždy povedal ‚Robíte strašne veľa vecí, chalani‘. Vedel robiť jednu-dve veci naraz naozaj skvelo. Ale my by sme chceli mať na svet väčší dopad a preto robíme viac vecí.“

CEO Apple, Tim Cook sa v zozname umiestnil hneď za Pageom, na druhom mieste. Cook je už tretí rok na čele spoločnosti Steva Jobsa a tak sa ukazuje, že vie, čo robí. Akcie spoločnosti Apple sú na historickom maxime, prekvapujúco silné predaje väčších iPhonov a narastajúci záujem o počítače Mac dostatočne vynahrádzajú stagnujúce predaje iPadov. Apple Watch a služba Apple Pay potvrdzujú, že Apple ostáva naďalej inovátorom, aj keď je jej CEO známejší skôr kvôli rastúcim predajom ako pre pútavosť produktov. Spoločnosť si pod vedením Cooka naďalej udržuje svoju tajuplnosť, aj keď je teraz o niečo otvorenejšia než za éry Steva Jobsa. Apple sa navyše obrátil proti názoru Steva Jobsa o kúpe veľkých spoločností a to tým, že odkúpil Beats. Tim Cook je tiež prvým CEO v listine Fortune 500, ktorý sa otvorene priznal k homosexualite.

tim-cook-apple
*Zdroj: Fortune

Dnes nejčtenější

.