Zavřít reklamu

AutoCADSpoločnosť Autodesk dnes oznámila vydanie najnovšej verzie svojho AutoCAD softvéru pre Mac. Najnovšia verzia obľúbeného dizajnérskeho nástroja sa sústredí na zlepšenie cross-platform kompatibility medzi Mac a Windows, čo spoločnosť dosiahla tým, že užívateľom ponúka viac funkcií, ktoré boli predtým dostupné iba v AutoCAD pre Windows. Okrem mnohých menších zmien hrajú v novom AutoCAD for Mac 2015 kľúčovú rolu štyri hlavné funkcie, ktoré sem boli pridané na základe spätnej väzby užívateľov.

Prvou zo štyroch nových hlanvých funkcií je podpora dynamických blokov. Užívatelia na Macu majú odteraz možnosť vytvárať a upravovať dynamické bloky s pomocou nového, jednoduchého ale silného nástroja. S pomocou týchto blokov môžu užívatelia vytvoriť jeden blok, ktorý môžu následne znovu používať, napríklad u dverí či okien a môžu jednoducho upravovať jeho tvar a veľkosť namiesto toho, aby ho museli tvoriť odznovu. Ďalšou novinkou je možnosť ukladať informácie o jednotlivých vrstvách, kam patrí napríklad farba, typ čiar a stav uzamknutia vrstvy. Týmto sa zároveň odstraňuje jeden z viacerých veľkých rozdielov medzi AutoCAD pre Windows a Mac. Veľkou novinkou číslo 3 je možnosť jednoducho zvoliť objekty na základe dotazov, kam patrí aj výber viacerých objektov. Táto funkcia zároveň obsahuje funkciu náhľadu, ktorá umožní užívateľom vidieť, ktoré objekty spĺňajú kritériá. Poslednou veľkou novinkou je možnosť priradenia Excelových zošitov ku kresbám v AutoCAD, čo je možné s pomocou funkcie Data Links. Zmeny v zošite sa automaticky prenášajú do patričných tabuliek v AutoCAD, vďaka čomu je možné mať jednoduchý prehľad nad cenami a časovaním jednotlivých projektov.

AutoCAD for Mac 2015

Produktový manažér Autodesk Micah Dickerson tiež vraví, že AutoCAD for Mac 2015 je doposiaľ najstabilnejšou a najrýchlejšou verziou programu a to aj napriek tomu, že prináša množstvo nových funkcií. Došlo tu samozrejme k odstráneniu mnohých chýb v predošlej verzii a tiež k vylepšeniu iných vecí, čím sa zvyšuje kvalita produktu. Program je dostupný odteraz pre všetkých s tým, že je dostupný ako samostatný program, ale aj ako súčasť predplatného riešenia, ktoré je podstatne lacnejšie. AutoCAD 2015 totiž v samostatnej podobe stojí 4 195 dolárov alebo vrámci predplatného programu za 210 dolárov mesačne alebo 1 680 dolárov ročne. AutoCAD LT stojí 1 200 dolárov v samostatnej podobe alebo vrámci predplatného programu stojí 45 dolárov mesačne alebo 360 dolárov ročne.

AutoCAD for Mac 2015
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.