Zavřít reklamu

Apple WatchAnalytik Gene Munster zverejnil výsledky svojho prieskumu, ktorý sa zaoberal mienkou o Apple produktoch u teenagerov. Tohto prieskumu sa zúčastnilo celkovo 7 200 teenagerov s priemerným vekom 16 rokov, pričom prieskum mal za úlohu zistiť, ako teenageri používajú Apple produkty a či si v budúcnosti plánujú kúpiť nejaké nové produkty od Apple. Čerstvo dokončený prieskum sa mimo iného zameral aj na hodinky Apple Watch, ktoré boli predstavené len minulý mesiac a ktoré by sa mali začať predávať na začiatku roku 2015.

Analytik vo svojom prieskume zistil, že 67% opýtaných vlastnilo iPhone, kým na jar ho vlastnilo 61%. Za pol roka teda skutočne došlo k nárastu majiteľov iPhone. Zo štatistiky potom vyplýva, že 73% všetkých teenagerov očakáva, že ich ďalším telefónom bude práve iPhone. Zaujímavosťou je, že väčšina nových majiteľov iPhone prešla z Androidu, ktorý na americkom trhu stratil 5% zo svojho podielu. Navyše, keďže Apple predstavil 4.7-palcový a 5.5-palcový telefón, očakáva sa ďalší nárast switcherov, ktorí v minulosti vlastnili Android preto, lebo jeho telefóny majú veľkú obrazovku.

V prípade iPadu nedošlo k žiadnemu nárastu oproti jarnému prieskumu a stále sa uvádza, že 66% všetkých opýtaných vlastní iPad. Došlo však k poklesu rozšírenia tabletov so systémom Android a je možné, že tieto tablety bude čakať ďalší pokles. Ako odhalila štatistika, 60% všetkých opýtaných má v pláne si kúpiť iPad Air alebo iPad mini v priebehu najbližších 6 mesiacov. Prekvapením však je, že teenageri prejavili celkom nízky záujem o Apple Watch. Produkt, ktorý bol viacmenej stvorený pre nich, si chce kúpiť len 16% opýtaných v prípade, že hodinky stoja 350$. Toto zároveň symbolizuje pokles o 1% oproti prieskumu z jari. Môžeme však očakávať, že ďalší prieskum, ktorý sa bude konať na jar 2015, už ukáže iné čísla.

Gene Munster Apple teenager interest fall 2014
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.