Zavřít reklamu

steve-wozniakMuž který společně se Stevem Jobsem založil společnost Apple Computers, legenda celého IT světa a člověk, který se stovkami milionů dolarů na svém kontě cestuje po celém světě a nikdy se nebojí řict pravdu o tom, co si myslí. Právě tento muž, který je jednou z nejobdivovanějších postav světa výpočetní techniky a technologií všeobecně dnes slaví své 64 narozeniny. Pro mnohé je právě Steve Wozniak génius, který vynalezl osobní počítač, pro jiné je pak člověkem, který se snaží zviditelnit, ovšem věřte mi, nemá to zapotřebí. Steve je spíše šprímař, který se nikdy nebál udělat si srandu nejen ze všech kolem sebe, ale také a to je velmi důležité, sám ze sebe.

Když řekl otec Stevu Wozniakovi jako malému klukovi, že počítač stojí stejně jako dům, malý Steve na to odpověděl: „To je v pohodě, budu žít v bytě“. Steve vždy toužil po tom mít vlastní počtíač a naštěstí pro nás se narodil v době, kdy prostě nemohl jít do obchodu a koupit si jej. Wozniak musel první počítač sám vymyslet, navrhnout a sestavit. Když pak Steve krátce pracoval v Berkley Univerzity jako praktikant, hacknul univerzitní počítače tak, aby neustále tiskly stohy prázdného papíru.

Dnes je již Wozniak starší pán, který před rokem navštívil Bratislavu, kterou miluje dokonce i víc než Prahu, protože v ní je méně turistů. Wozniak se po svém poměrně rychlém odchodu z Applu již nikdy naplno nevrhl do businessu okolo výpočetních technologií a přesto, že působil jako poradce nebo konzultant mnoha firem a projektů, nikdy již nevytvořil vlastní společnost nebo se nesnažil přijít na trh s něčím vlastním, ostatně, co by také překonalo to, že vytvořil první osobní počítač na světě.

Dnes nejčtenější

.