Zavřít reklamu

cortanaMicrosoft na začátku letošního roku představil digitální asistentku Cortanu, která soupeří o svoji pozici se Siri od Applu a digitální asistentkou Now v Androidu od Googlu. Nyní se však zdá, že Cortana bude mít jednu skutečně velkou výhodu oproti dvojici výše zmíněných asistentek. Během svého projevu na konferenci SMX Advanced v Seattlu totiž manažer Windows Phone Marcus Ash uvedl, že společnost chce, aby Cortana byla všudypřítomná a to nejen geograficky, ale také mezi mobilními platformami.

„Chceme aby byla Cortana dostupná mezinárodně a napříč zařízeními. Android/iOS, to je zajímavá otázka a my se ptáme, zda by byla Cortana stejně účinná pokud by měla přístupk k vašemu telefonu s iOS nebo Androidem,“ uvedl Marcus Ash. Cortana využívá vyhledávač Microsoft Bing a výsledky z něj poté zpracovává pomocí technologie TellMe, kterou Microsoft získal pomocí akvizice v roce 2009, do výsledků mluvených hlasem. Asistentka je v současné době dostupná na Windows Phone 8.1 a Xbox One.

Otázkou je, jak hluboce do systému by dovolil Apple a Google Cortanu integrovat a zda by společnosti dovolily, aby měla digitální asistentka od Microsoftu přístup k citlivým údajům jako jsou kontakty, maily, sms a mnoho dalšího. V současné době to však zatím vypadá spíše jako sen Microsoftu proniknout na ostatní platformy než jako realita, které se v nejbližší době dočkáme s tím, že si Cortanu zkrátka jednoduše stáhneme z iTunes App Store.

cortana

Dnes nejčtenější

.