Zavřít reklamu

 Dnes Apple oficiálne oznámil, že Luca Maestri prechádza na post finančného riaditeľa a senior viceprezidenta Apple. Na tejto funkcii nahradí Petra Oppenheimera. Jeho prvý deň na novej pozícii bol 29. mája/května, no v biografickej časti stránok Apple ho nájdeme až o pár dní. Apple hovorí, že predchádzajúca práca Maestriho v účtovnej sfére bola základom jeho zžívania sa s novou pozíciou, ktorú momentálne zastáva.

Maestri, skôr pracujúci ako Corporate Controller, nahradí dlhoročného finančného riaditeľa Petra Oppenehimera . Prechod bol oznámený spoločnosťou Apple už skôr v tomto roku. Oppenheimer musí odovzdať svoju zostávajúcu zodpovednosť Maestriovi v priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov a následne úplne odíde z Apple na konci septembra/září tohto roka. Ako súčasť svojej práce bude Maestri teraz dostávať ročný plat vo výške jedného milióna dolárov a k tomu aj balíčky s akciami spoločnosti.

V súvislosti s vymenovaním na post finančného riaditeľa dostane ročný plat vo výške 1 milióna dolárov a bude mať nárok na účasť cash bonusovom programe spoločnosti Apple pre vedúcich pracovníkov s pomerným základom pre fiškálny rok 2014 . Aj v súvislosti s jeho vymenovaním, výbor predstavenstva Apple schválil udelenie 6337 kusov akcií. 1137 kusov akcií mu bude vyplatených ku dňu 1. októbru/říjnu 2015 a 1107 kusov akcií mu bude vyplatených o rok neskôr čiže k 1. októbru/říjnu 2016 . Zvyšných 4093 kusov akcií si bude môcť ponechať dlhodobo do skončenia jeho pracovného pomeru s tým, že mu budú následne vyplatené. Ak by mu boli vyplatené pri súčasnej cene akcií 633 dolárov tak by si prilepšil o 2 590 869 dolárov.

Pred nástupom do súčasnej pozície v Apple Maestri zastával rovnakú úlohu v spoločnosti Xerox. Do kariet mu ďalej hrajú aj výrazné sympatie zo strany investorov a predstavenstva správnej rady spoločnosti. Tim Cook uviedol na adresu Maestriho, že jeho 25 ročné skúsenosti s financiami veľkých spoločností budú mať veľmi pozitívne účinky na samotnú spoločnosť Apple. Ďalej hovorí, že pri hladaní vhodného nástupcu za Oppenheimera narazil na Maestriho a hneď vedel, že bude ten správny človek na vykonávanie tejto funkcie pretože si v spoločnosti hneď získal potrebný rešpekt.

oppenheimer-maestri-100248768-large

Dnes nejčtenější

.