Zavřít reklamu

Aj teraz sa ukázalo, že 9to5mac mal pravdu a spoločnosť Apple oficiálne zahájila veľkú Upgrade iPhone akciu. Akcia funguje na princípe, že spoločnosť Apple rozpošle majiteľom starších iOS zariadení e-maily, v ktorých ich informuje, že majú možnosť zakúpiť si novší model za zvýhodnenú cenu, pokiaľ Applu vrátia svoje staré zariadenia. Akcia funguje momentálne len v krajinách, kde sa nachádzajú kamenné obchody Apple Retail Store a spoločnosť hodlá informovať len ľudí, ktorí si svoj iPhone zakúpili v týchto krajinách.

Spoločnosť začala rozposielať e-maily už v týchto dňoch, pričom ako prví ich obdržali majitelia iPhone 4S. Aj tu sa ukázalo, že má Apple zmysel pre dobrú reklamu a tak e-maily začínajú sloganom: „Teraz je pekný čas na upgrade.“ V závislosti od modelu získajú majitelia iPhone 4S zľavu až do 199 dolárov, ktorú môžu uplatniť pri kúpe nového iPhone 5s alebo iPhone 5c. Akcia platí aj pri kúpe telefónu na viazanosť a tak môžu užívatelia v USA doslova vymeniť svoj iPhone 4S za nový, 16 GB iPhone 5s alebo 32 GB iPhone 5c na dvojročnú zmluvu. Akcia platí ale aj pre majiteľov iPhone 4, ktorí môžu získať zľavu do 99 dolárov, vďaka čomu si môžu zaobstarať 16 GB iPhone 5c na dvojročný kontrakt bez úvodného poplatku.

Apple zároveň rozposlal zamestnancom Apple Store inštrukcie, v ktorých im radí, ako majú presvedčiť majiteľov iPhone 4 a iPhone 4S, aby prešli na novší model telefónu s tým, že v obchode ponechajú svoj starý. Spoločnosť rovnako do svojich predajní vyvesila reklamné plagáty, ktoré majú za cieľ upozorniť zákazníkov na prebiehajúcu akciu. Cieľom akcie nie je len umožniť zákazníkom, aby prešli na nový iPhone, ale zároveň tým chce Apple posilniť predaje telefónu iPhone vo svojich vlastných obchodoch, ktoré mali doteraz iba 20% podiel na celkovom počte predaných telefónov. Zvyšok predali operátori a ďalší predajcovia.

apple store iphone upgrade event
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.