Zavřít reklamu

Nikdo zatím s jistotou neví co se chystá, jedno je však již nyní naprosto zřejmé, že to bude opravu obrovská věc, která by mohla přinést do světa stejnou revoluci, jaká se Applu podařila z iPodem a později pak s iPhonem a iPadem. Apple se ve své další revoluci zaměří na monitorování veškerých biometrických funkcí našeho těla, které je možné přenosným přístrojem monitorovat. Musím se přiznat, že se mi po dlouhé době začíná Apple opět neskutečně líbit ve své politice a myslím si, že právě to co se ve společnosti děje nyní je důkazem, že odkaz Steva Jobse v Applu nadále přetrvává a společnost nezměnila nijak zásadně to nejpodstatnější, čím se odlišuje od konkurence.

Apple si totiž pro vývoj hodinek iWatch sestavil tým z těch nejlepších lidí v daném oboru. Applu se skutečně podařilo přesvědčit největší osobnosti fitness, lékařství, vědy, vývoje a dalších odvětví souvisejících s projektem, aby začali s Apple spolupracovat a podíleli se na vývoji nové revoluce. O jednotlivých členech týmu si můžete přečíst v samostatném článku přímo zde. Nyní se však zaměříme na nejnovějšího člena týmu iWatch, kterým se stala Divya Nag, stoupající hvězda v oblasti propojování zdravotnictví a vědy.

Divya Nag se zapsala do kuloárů začátkem tohoto tisíciletí, když jako skutečně velmi mladá vstoupila do týmu Theranostics, který se zabývá testování nových technologií a léků založených na kmenových buňkách. Nag také založila společnost StartX, která se věnuje urychlování startupů souvisejících se zdravotnickou technikou. Pokud si stále ještě myslíte, že se nejedná o osobnost, pak za vše mluví magazín Forbes, který jí udělil ocenění 30 under 30 v oblasti přírodovědeckých oborů.

Samotný vědecký potenciál této mladé dámy Apple v současné době zřejmě nebude schopen u svých produktů využít, zaměří se však na něco jiného. Apple zaujal právě projekt StartX, který již pomohl více než 35 zdravotnických technologickým společnostem získat schválení FDA (food and drugs administration) a vstoupit skutečně do zdravotnictví. Program má také partnerství z desítkou nejvýznamnějších farmaceutických společností na světě. Apple již dříve jednal s FDA a nyní se zdá, že mu ulehčí práci právě pomoc od Dyvya Nag a jejího projektu StartX.

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.