Zavřít reklamu

 Už na tohtoročnom MWC v Barcelone sa očakávalo predstavenie nástupcu súčasnej vlajkovej lode HTC One. Nestalo sa tak a na novinku sme si museli pár týždňov počkať. Dnes sa svetu predviedla nastupujúca generácia vlajkovej lode HTC, ktorá je akýmsi evolučno-revolučným pokračovaním HTC One. Novinka dostala označenie HTC One (M8).

Zoberme to však všetko postupne. Z dizajnového hľadiska sa toho veľa nezmenilo a dá sa povedať, že HTC One a HTC One (M8) od seba odlišujú len drobnosti. No je to naozaj tak. Pri bližšom pohľade si všimneme, že novinka dostala niekoľko milimetrov naviac na dĺžku a na šírku. Nárast je to presne na 146 × 71 milimetrov. Hrúbka zostala totožná, čiže 9 milimetrov. Hmotnosť dosahuje, dá sa povedať, že už hraničné hodnoty. Veď posúďte sami, či je 160 gramov málo alebo veľa. Pri použití kvalitných materiálov sa rozhodne nešetrilo. Na zariadení nájdeme kov spolu so sklom. Lícovanie všetkých dielov do seba perfektne zapadá. Niektorých však sklame to, že HTC použilo vo svojej novinke nano-SIM kartu.

Snímka obrazovky 2014-03-25 o 19.05.03

Displej sa, podobne ako rozmery, dočkal nárastu. Z pôvodných 4,7 palca sa uhlopriečka zväčšila na 5 palcov. Rozlíšenie však zostalo zachované, čiže Full HD a hustota bodov predstavuje tak 441 PPI. HTC taktiež predstavilo špeciálne obaly, ktoré umožnia ovládanie telefónu. No budeme môcť cez ne vidieť len najdôležitejšie informácie.

Po hardvérovej stránke HTC vsadilo na procesor Qualcomm Snapdragon 801, ktorý disponuje 4 logickými jadrami s taktom 2,3 GHz. Tomuto procesoru sekunduje pamäť RAM s kapacitou 2 GB. Interné úložisko dosiahlo kapacitu 16 GB, no rozšíriť ho môžeme pomocou pamäťových kariet microSD až na 128 GB. K tomuto však používateľ získa niekoľko desiatok gigabajtov cloudového úložiska naviac.

Najzaujímavejšou novinku je asi fotoaparát. Na zadnej strane zariadenia totiž nevidíme jednu šošovku ako zvyčajne. Na HTC One (M8) sú dve. Prvá – hlavná slúži na snímanie fotografií tak, ako tomu bolo doteraz a tá druhá slúži na snímanie hĺbky fotografie. Takže všetky fotografie, ktoré na vašom novom HTC One (M8) zachytíte budú mať dojem 3D fotografie. Rozlíšenie hlavnej šošovky však zostalo zachované ako pri predchodcovi.  Predná kamera dostala tiež niekoľko zaujímavých funkcií. Asi tou najlepšou je možnosť zhotovovanie plnohodnotných fotografií spolu s HDR. Snímač má rozlíšenie 5 Mpx a hlavnou vecou, na ktorú by mal byť využívaný bude podľa HTC tvorba autoportrétov.

181393-newhtconerear

Zariadenie disponuje batériou s kapacitou 2600 mAh. O konektivitu sa postarajú WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, LTE, NFC. Samotný prístroj by mal byť na trhu dostupný približne od 4.4. v troch rôznych farebných prevedeniach. Na americkom trhu sa však novinka začala predávať už dnes. Cena by mala štartovať na čiastke 649€ a hlavným konkurentom by mu mal byť Samsung Galaxy S5.

Dnes nejčtenější

.