Zavřít reklamu

 Veľa analytikov očakávalo, že Samsung Galaxy S5 bude prvým smartfónom, ktorý ponesie displej s rozlíšením 2K. Tak sa však nestalo a svet nezazrel 2K rozlíšenie na relatívne malom displeji. Netrvalo to však dlho a napokon sme sa dočkali. No nie od Samsungu, Sony, HTC, LG či Huawei ale od spoločnosti Oppo. Tá minulý týždeň predstavila novinku, ktorá disponuje displejom so spomínaným rozlíšením. No nie len tým…

Čínsky výrobca Oppo odprezentoval smartfón s displejom, ktorý dosahuje rozlíšenie QHD pri uhlopriečke 5,5 palca. To predstavuje úctyhodných 538 PPI. Tento telefón ale nezakladá len na svojom displeji a štítku „Prvý s 2K“. Ponúka tiež špičkovú výbavu, ktorou hravo konkuruje aj novinkám od TOP spoločností, ktoré ešte ani neboli predstavené. Za spomenutie určite stojí využitie ochranného skla Gorilla Glass 3, vďaka ktorému by sa mal dať telefón ovládať aj s mokrými rukami.

Ďaľšie parametre hovoria o high-endovom procesore Snapdragon 801 MSM8974AC, ktorý disponuje 4 logickými jadrami s taktom 2,5GHz. Pod kapotou ďalej nájdeme aj grafiku Adreno 330. Totožné parametre sa dostali aj do už spomenutého Galaxy S5. Procesoru ďalej úspešne sekunduje pamäť RAM s kapacitou 3GB.  Základná kapacita pre ukladanie vašich multimédií je 32GB, ktorú si však môžete navýšiť pomocou pamäťových kariet microSD.

Oppo-Find-71

Na zadnej strane zariadenia sa týči 13 Mpx optika fotoaparátu IMX214 CMOS senzor od Sony s LED bleskom a F/2.0. Tento fotoaparát dokáže nahrávať 4K video, ale taktiež aj video s rozlíšením HD pri 120 FPS. Medzi zaujímavé vychytávky fotoaparátu určite patrí funkcia „Super Zoom“ ktorá nasníma 10 obrázkov a spojí ich do jedinej 50 Mpx fotky. Na prednej strane zariadenia nájdeme 5 MPX fotoaparát.

Batéria zariadenia má kapacitu 3000 mAh. Výrobca taktiež uviedol použitie technológie VOOC, ktorá zákazníkovi umožní nabiť smartfón na 75% kapacity za 30 minút. O konektivitu sa postará GPS, GLONASS, LTE, WiFi, Bluetooth 4.0 LE či microUSB port. Rozmery zariadenia nepatria zrovna medzi najmenšie. Predstavujú 152,6 x 75 x 9,2 mm. Celý smartfón beží na operačnom systéme Android 4.3. Cena bude pravdepodobne štartovať na čiastke 407 eur pričom by sa mal na trhu objaviť v priebehu mája/května alebo júna/června. Na novinku upozornil server androidauthority.com

oppo-find-7-4

Dnes nejčtenější

.