Zavřít reklamu

Austrálsky blogger Sonny Dickson sa preslávil najmä v minulom roku, keď na svojom blogu odhalil vysokokvalitné fotografie komponentov pre iPhone 5s, iPhone 5c, iPad mini a iPad Air. Sonny mimo iného aj tento rok ako prvý zverejnil render Samsung Galaxy S5 pochádzajúci z interných dokumentov spoločnosti, ktorý sa nakoniec ukázal ako pravdivý. Dickson tentoraz použil Twitter a odhalil na ňom informácie o procesore, RAM a hrúbke telefónu iPhone 6, ktorý spoločnosť predstaví na jeseň tohto roku.

Dickson tvrdí, že by sme mali očakávať procesor Apple A8 s frekvenciou 2.6 GHz, čo je dvakrát viac, než na akej frekvencii pracuje dnešný procesor Apple A7. Znamenalo by to teda, že procesor bude aj naďalej dvojjadrový, no Apple zdvojnásobí frekvenciu jadier. Nie je známe, či Apple hodlá zvýšiť aj kapacitu pamäte RAM, keďže k tomuto sa Dickson nevyjadril, na druhú stranu je možné, že Apple tento rok skutočne ponúkne 2 GB RAM, tak ako sa špekulovalo už pri iPhone 5s.

Ďalšou novinkou u novej generácie iPhone má byť displej. Aj podľa Sonnyho Dicksona ponúkne nový iPhone iný displej, čo sa má tentoraz odraziť aj na hustote pixelov. Celkom prekvapivo sa dozvedáme, že Apple upustí od typického názvu Retina a namiesto 326 ppi pripravuje displej s hustotou 389 ppi. Práve toto tvrdenie je otázne, keďže Apple má údajne pracovať na displeji s väčšou uhlopriečkou, ale jeho rozlíšenie zatiaľ nie je známe.

Vo veľkom sa hovorí o tom, že sa bude jednať o 4.7-palcový displej s rozlíšením 1280 × 720 bodov, to však neodpovedá hustote 389 ppi. Nie je však vylúčené ani to, že sa Dickson dostal k informáciám o pripravovanom experimentálnom phablete, keďže ten by mal ponúknuť rozlíšenie 1920 × 1080 pixelov v 5.5- až 5.7-palcovom displeji. Pokiaľ vezmeme do úvahy tieto fakty, potom sa môže jednať o 5.65-palcový Full HD displej s hustotou 390 ppi.

Nakoniec sme sa cez jeho Twitter mohli dočítať, že telefón bude hrubý len 0,22 palca. V prepočte to predstavuje hrúbku 6 mm, čo je o 1,6 milimetra menej, než v prípade iPhone 5s. Stenčenie môžeme očakávať najmä preto, že telefón ponúkne väčší displej a tým pádom aj väčšie rozmery. Server Macotakara len nedávno zverejnil, že telefón ponúkne úplne nový dizajn, ktorý bude pripomínať mix iPhone 5c, iPod touch 5. generácie a iPod nano 7. generácie.

iPhone-6
*Zdroj: twitter

Dnes nejčtenější

.