Zavřít reklamu

Každoročné stretnutie akcionárov s vedením spoločnosti Apple odhalilo pomerne zaujímavé veci. Nielen, že užívatelia každý deň pošlú 40 miliárd správ iMessage a vykonajú 15-20 miliónov hovorov FaceTime, ale CEO Tim Cook sa rozčúlil vôbec prvýkrát od momentu, kedy bol zvolený za CEO. Tim Cook na stretnutí samozrejme prijal množstvo ďalších otázok a ako inak, niektoré z nich sa týkali nových produktov a tajomnej továrne v Arizone, kde spoločnosť vyrába zafírové sklíčka.

Tim Cook samozrejme neodhalil nič ohľadom nových produktov. Potvrdil však, že sa zafír týka nového tajného projektu, o ktorom zatiaľ nemôže hovoriť. V súvislosti so zafírom sa objavuje niekoľko možných vysvetlení. Podľa médií by sa mohlo jednať o sklíčko, ktoré Apple použije u hodiniek iWatch alebo u nového, experimentálneho phabletu s 5.7-palcovým displejom. Naznačil však, že zafír nebude použitý u nového iPhone. Sklíčka pre iPhone sa totiž v USA vyrábajú už dlhší čas.

Výkonný riaditeľ Applu tiež odhalil, že spoločnosť sa zameriava na vývoj nových produktov tak intenzívne, že Cook bol už v čase stretnutia pripravený odhaliť nové produkty. Analytici samozrejme prejavili o ohlásenie nových produktov ohromný záujem, no Cook ich po chvíli zbavil nadšenia: „Robím si srandu. Aj ja sa rád zabavím.“ Vysvetlil však, že produkty neohlási z dôvodu, že si chce Apple udržať svoju tajomnosť. Ak by totiž Apple hovoril o budúcnosti, odhalil by tým svoje plány konkurencii a spoločnosť by bola o svoje nápady „okradnutá zľava, sprava aj zo strán.“ Zamestnanci majú pracovať na nových skvelých produktov, pričom niektoré z nich môžu byť doplnkom do kategórií, ktoré Apple tvorí už teraz. Iné produkty sú pre zmenu veci, ktoré dnes človek nemôže vidieť.

img_2543

Dnes nejčtenější

.