Zavřít reklamu

Apple v týchto dňoch potichu odhalil podmienky pre získanie certifikátu MFi, ktoré musia spĺňať všetky systémy iBeacon. Podmienky pre získanie tohto certifikátu sa nachádzajú na špeciálnej stránke spoločnosti, kde ponúka dôležité informácie a pravidlá pre výrobcov rôzneho príslušenstva s podporou MFi, teda príslušenstva, ktoré je oficiálne podporované Applom ako príslušenstvo pre prehrávače iPod, telefóny iPhone a tablety iPad.

Kým v prípade ostatných zariadení sú podmienky celkom striktné, v prípade iBeacon sa jedná skôr o trademark. Vysielače, ktoré by mali fungovať ako iBeacon, musia spĺňať dve podmienky. Prvou z nich je, že vysielač musí vysielať také signály Bluetooth LE, ktoré vyhovujú štandardu spoločnosti Apple. Narozdiel od ostatných produktov sa však Apple nikde nezmieňuje o tom, s akými systémami má byť iBeacon kompatibilný. Na tom však nie je nič zvláštne, keďže iBeacon je oficiálne kompatibilný s iOS a Android 4.1 Jelly Bean.

Druhá podmienka je tá, že vysielače musia využívať ochrannú známku iBeacon. Registrácia zariadení je v tomto prípade bezplatná. Podmienky pre zapojenie sa do tohto programu sú teda veľmi jednoduché, značne jednoduchšie v porovnaní s ostatnými MFi certifikáciami. V iných prípadoch musia totiž výrobcovia využívať komponenty od výrobcov, ktorých im pridelí Apple, alebo musia získať autorizáciu na používanie 30-pin alebo Lightning konektoru. Za jednoduchými podmienkami v prípade iBeacon zrejme stojí jednoduchosť rozhrania a jeho kompatibilita s viacerými operačnými systémami.

apple_store_app_ibeacon2-800x467
*Zdroj: beekn.net

Dnes nejčtenější

.