Zavřít reklamu

ibeaconNie je žiadnym tajomstvom, že Apple vyrobí množstvo produktov, ktoré sa nakoniec nedostanú na trh, mimo iného to bol napríklad iPod touch 3. generácie s fotoaparátom alebo AirPort Express s podporou externých diskov. Ale jedným z najnovších produktov, o ktorom vieme, že ho Apple nikdy nezačal predávať, je oficiálne príslušenstvo k technológii iBeacon. Jeho kruhový tvar sme mohli vidieť už minulý rok v dokumentoch FCC a teraz ho úrad potvrdil opäť, tým že zverejnil používateľský manuál k produktu. A keď už zverejníte manuál k nikdy nevydanému produktu, rozhodne vás to zaujme, dozviete sa o ňom nové informácie.

Samotný iBeacon bolo treba pred použitím primontovať na stenu pomocou bežnej skrutky. Na spodnej, bežne neviditeľnej časti kruhu, sa nachádza stavová LED-ka, ktorá hlásila stav batérie a činnosť produktu pri programovaní, čo naznačuje, že mal byť určený aj pre vývojárov, ktorí potrebovali zabezpečiť kompatibilitu svojich aplikácií s technológiou iBeacon. LED-ka ukazovala 3 farby, podobne ako na iPode shuffle. Zelené svetlo naznačuje, že sa produkt pri programovaní nenabíja alebo je plne nabitý. Červené svetlo potom signalizuje, že sa nabíja a v prípade, že sa nabíja počas programovania, bliká na červeno alebo oranžovo.

Manuál sa nezmieňuje o výdrži batérie, ale vzhľadom k využitiu produktu a faktu, že využíva Bluetooth LE, sa dá čakať výdrž niekoľko mesiacov na jedno nabitie. Čo môže prekvapiť je, že Apple pri iBeacon nepoužil Lightning ale klasický micro-USB port používaný na Androide. A to je výhodou pre programátorov, ktorí chcú zabezpečiť kompatibilitu svojich Androidových aplikácií s iBeaconom, môžu totiž používať napríklad kábel od svojho Samsungu. Ako už potvrdil samotný Apple, technológia je kompatibilná s iOS 7 a Android 4.2 alebo novšími. Apple tiež spomína použitie s oficiálnou aplikáciou iBeacon, aj keď sa tu nenachádzajú žiadne screenshoty a podobne ako pri hardvéri, ani pri softvéri nie je jasné, či ho Apple niekedy vydá v App Store, alebo či bude dostupný aspoň vo SwitchBoarde.

Apple iBeacon
Apple iBeacon
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.