Zavřít reklamu

Pokiaľ ide o prístup voči zákazníkom, Apple si ma okamžite získal tým, že zareagoval na môj e-mail a komunikoval so mnou o tom, ako postupovať pri incidente, ktorý sa mi stal. Počet spoločností, ktoré by tak intenzívne komunikovali so svojimi zákazníkmi, by som vedel spočítať na jednej ruke. A Apple patrí práve k takým spoločnostiam, ktorým skutočne záleží na zákazníkoch. Spoločnosť mi povedala, aby som navštívil pobočku operátora, u ktorého bol telefón kupovaný a tak som dal na jej radu.

Práve preto som sa vybral k operátorovi, u ktorého bol telefón zakúpený. Áno, telefón bol zakúpený pred 4 alebo 5 rokmi, teda v čase, keď sa začal predávať, no podľa Apple-u by mi mal operátor poskytnúť buďto pozáručný servis alebo refurbished zariadenie. Bolo mi jasné, že zrejme nikto nebude chcieť riešiť 5-ročný telefón, no Apple trval na tom, aby som navštívil predajňu operátora a dal telefón na reklamáciu. Na stretnutie s operátorom som prišiel pripravený, mal som pripravené dôkazy o tom, že komunikácia medzi mnou a spoločnosťou Apple skutočne prebehla a že vravím pravdu. Dokonca to bol samotný Apple, ktorý mi na základe sériového čísla povedal, ktorého operátora mám navštíviť!

Keď som sa ale dostal na radu a oboznámil som pracovníkov s udalosťou, ostal som doslova znechutený. Nielen, že som sa dočkal „automatickej“ odpovede, že oni neriešia pozáručný servis, ale pracovník mi miesto akéhokoľvek riešenia začal ponúkať iPhone 4, 4S, 5, 5c a 5s, pretože „sú novšie“. Vtedy som pracovníka oboznámil s tým, čo mi odporučila spoločnosť z Cupertina a aby som ho presvedčil, ukázal som mu e-mailovú konverzáciu a Írske telefónne číslo. Podľa pracovníka si ale zo mňa jednoducho niekto vystrelil. Skutočne pochybujem, že by mi telefonovalo číslo z Írskej Republiky na moje slovenské mobilné číslo len preto, aby si zo mňa niekto vystrelil. Navyše ako by sa prípadný „vtipálek“ dozvedel o tom, že som písal CEO Timu Cookovi o iPhone 3GS?

To, čo ale predviedol pracovník operátora nakoniec, ma hlboko urazilo. Miesto toho, aby sa choval ako rozumný dospelý človek, mi jednoducho pred oči vystavil odpadkový kôš s tým, že telefón môžem dať tam! K tomu snáď netreba viac dodať. Pokiaľ viem, tak mobilní operátori by sa mali zbavovať starých telefónov ekologickým spôsobom. Pokiaľ si však táto spoločnosť myslí, že „ekologicky“ znamená vyhodiť do odpadkového koša, potom dobre…

Veľmi pochybujem o tom, že by spomínaný pracovník mal pracovať u operátora alebo kdekoľvek, kde musí komunikovať s ľuďmi. Okamžite po tomto stretnutí som kontaktoval patričné miesta, ako aj spoločnosť Apple, aby som ju informoval o prístupe k zákazníkom, s akým som sa u tohto operátora stretol.

poradovnik

Dnes nejčtenější

.