Zavřít reklamu

Apple je společnost která je doslova posedlá designem a snaží se vytvářet design a dokonalost i na takových částech produktů, na které většina výrobců lidově řečeno „kašle“. Navrhnout funkční a elegantní design není otázkou pár minut a Jony Ive společně s celým svým týmem tvrdě pracuje měsíce i roky na tom, aby vytvořili produkt s elegantním a funkčním designem. Drtivá většina lidí však produkty společnosti Apple považuje za velmi choulostivé a mají pravdu.

Přece jen nosit telefon za téměř dvacet tisíc korun jen tak pohozený v kapse spolu s klíči nebo drobnými nebo jej pohodit na stůl si dovolí jen skutečně málo kdo. Apple tak sice představuje produkty, které zaujmou designem, snaží se navíc i zvýraznit logo a dávat jej do míst, na které se nejčastěji podívají lidé ve vašem okolí a upoutat tím pádem pozornost právě na svůj produkt a své logo, ovšem drtivá většina lidí si telefony, tablety nebo přenosné počítače od společnosti Apple chrání obalem nebo pouzdrem. V případě iOS produktů sice sám Apple vyrábí obaly a kryty na displej, ovšem ani obaly od samotného Applu nejsou tak elegantní jako vlastní produkt, navíc nedokáží tolik upoutat pozornost.

Apple je poměrně nešťastný ze situace, která nastává po vydání každého produkty, kdy se okamžitě objeví tisíce nových obalů a krytů, jenž samozřejmě znehodnocují design samotného zařízení. Produkty Apple jsou však náchylné na poškrábání a tak skutečně většina lidí používá obaly, kryty nebo pouzdra. Apple však v loňském roce získal továrnu na výrobu safíru a jak jsme již informovali, je připraven vyrobit 150 až 200 milionů telefonů pokrytých safírem. Zajímavé je to, co zřejmě málokdo ví. Safír je poměrně drahá surovina a i výsledné sklíčka jsou tedy poměrně drahým produktem. Společnost však má patenty, díky kterým je schopna vyrábět safírová sklíčka téměř bez odpadu (více zde).

Tím však vše pouze začíná, společnost GT Advanced Technologies získala společnost Twin Creeks, která má technologii označovanou jako iontový kanón, díky kterému je schopna řezat listy safíru tenčí než je lidský vlast. Apple má pak patentováno utechnologii, díky které je možné spojit při speciálním procesu safír s ocelí a tím pádem vytvořit v podstatě nepoškrábatelný povrch. Safír je totiž v běžných podmínkách poškrábatelný pouze diamantem. Společnost je tedy schopna vytvořit telefon, který bude vypadat stejně jako iPhone 5s, ovšem jeho povrch bude celý pokrytý vrstvou safíru, díky čemuž jej nebude možné poškrábat.

iPhone_5S_Camera

*Zdroj: cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.