Zavřít reklamu

Podobne ako všetky doterajšie bety iOS 7.1, aj beta 5 prináša niekoľko významných zmien. Tentoraz sa ale netýkajú zmeny iba grafiky, ale aj rôzneho softvéru a Apple to potvrdzuje aktualizovaním Siri. Tá totiž v niekoľkých ďalších jazykoch znie omnoho ľudskejšie, presne tak ako vo svojej americkej verzii. 100-megabajtový doplnok k predchádzajúcim beta verziám dokopy prináša šesť dôležitých zmien a jedna z nich určite nepoteší užívateľov jailbreaknutých zariadení.

Piata beta iOS 7.1 totiž opravuje bezpečnostné chyby, ktoré umožňovali užívateľom nainštalovať do svojho zariadenia jailbreak. Po novom je preto evasi0n7 kompatibilný len po verziu iOS 7.0.5 a zrejme bude trvať nejaký čas, než hackeri prídu na spôsob, ako tieto zmeny obísť. Nie je vylúčené ani to, že vyvinutie nového jailbreaku bude trvať niekoľko mesiacov, keďže jailbreak pre iOS 6.1.3 vyšiel iba v decembri / prosinci.

keyboardchanges

Z grafického hľadiska sa stretávame len s drobnými zmenami. Okrem vynovenej klávesnice Apple zmenil názov tlačítka, ktoré vám umožní zapnúť alebo vypnúť Parallax efekt u pozadia. Zatiaľ čo v beta 3 a beta 4 sa táto položka volala „Motion“, teraz sa už volá „Perspective Zoom“. Jej funkcionalita ale ostáva zachovaná. Inú novinku vidíme v iTunes Radio. Okrem možnosti kúpiť skladbu teraz majú fanúšikovia možnosť okamžite si kúpiť celý album pomocou tlačítka „Buy Album“. Ďalšia drobná zmena zasiahla aj aplikáciu Kalendár. Zatiaľ čo beta 2 priniesla tlačítko pre prepnutie režimu, beta 5 mierne vylepšila jeho ikonu, aby bolo lepšie viditeľné.

calendar
itunesradio
iOS_Beta

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.