Zavřít reklamu

Hodinky iWatch sú zrejme najočakávanejším tohtoročným produktom spoločnosti Apple, a to aj preto, že dnes poriadne nevieme, čo všetko tieto hodinky ponúknu. Kým ostatné inteligentné hodinky ponúkajú možnosť prečítať si SMS alebo e-mail, iWatch by mali ponúknuť jedinečné funkcie, ako napríklad detekciu ľudskej nálady pomocou analýzy krvného tepu a potu. Práve túto možnosť Apple využíva vo svojom najnovšom patente a tak je možné, že spoločnosť začína už teraz patentovať funkcie svojho ďalšieho revolučného produktu.

Nový patent totiž vraví o tom, že prístroj so schopnosťou detegovať náladu užívateľa by využíval získané informácie k zobrazovaniu reklamy. Detekcia nálady by prebiehala rôznymi spôsobmi, pričom Apple tu nepopisuje len krvný tlak a pot, ale aj teplotu tela, adrenalín, výraz tváre, pohyb a dokonca by vedel analyzovať váš hlas. Práve podľa toho by sa prispôsobila reklama, ktorú by ste uvideli na vašich zariadeniach. Napríklad, ak by prístroj zistil, že ste smutní, odporučil by vám stiahnuť si aplikáciu 9GAG. Apple by tak predstavil úplne novú generáciu reklamy, ktorá by mohla udať nový trend zobrazovania reklám. Nevieme, či sa táto funkcia bude týkať len aplikácií alebo vám prístroj odporučí vypočuť si zoznam skladieb v iTunes Radio, no taktiež nevieme, či sa táto technológia v hodinkách iWatch skutočne objaví.

Existuje totiž množstvo patentov, ktoré Apple nikdy nevyužije a to aj napriek tomu, že vyzerajú veľmi zaujímavo. Technológia by zrejme vyžadovala mimo iného aj spoluprácu so Siri, ktorá by pre zmenu vedela detegovať náladu podľa vášho hlasu. Jednalo by sa tak o ešte inteligentnejšiu verziu hlasovej asistentky, než ako ju poznáme dnes.

toddham_iwatch_all

*Zdroj: FreePatentsOnline

A separate application describes a method by which the sapphire could be attached to a device in place of a glass cover. Apple introduced a sapphire coating for the camera lens of the iPhone 5, and on the iPhone 5s extended its use to the Touch ID sensor.

While sapphire is even tougher than the Gorilla Glass, it would currently be prohibitively expensive to use it to cover an iPhone screen. However, there has been speculation that new techniques could reduce the cost to more realistic levels.

Dnes nejčtenější

.