Zavřít reklamu

Pokiaľ ste si objednali nedávno objednali produkt od spoločnosti Apple a spoločnosť vás informuje, že sa pri expedovaní vašej zásielky vyskytli problémy, môžete za to viniť nemeckých zlodejov. Práve dnes v noci totiž gang na diaľnici v Nemecku prepadol dodávku, ktorá viezla produkty z Holandska do Českej Republiky. Nemecké médiá hlásia, že zlodeji ukradli tovar v celkovej hodnote približne 70 000€, čo predstavuje takmer 1 921 000,- Kč.

Ako uvádzajú tamojšie médiá, gang ukradol dokopy 125 iPadov, 4 iPady mini, asi 30 telefónov iPhone a dve klávesnice pre Mac, ktoré sa nachádzali vo vnútri dodávky. Lúpež prebiehala skoro ako v akčnom filme – automobil s lupičmi sa priblížil k dodávke a keď už bolo auto v dostatočnej vzdialenosti, z vrchnej strechy vystúpila dvojica mužov, ktorá otvorila dvere od nákladného priestoru a začala presúvať produkty k sebe. Že niečo nebolo v poriadku si šofér dodávky všimol až pri prestávke, keď zaparkoval dodávku. Práve vtedy si všimol, že je zadná časť dodávky poškodená a preto kontaktoval políciu. Zlodeji mali podľa všetkého použiť kliešte na poškodenie zámku na zadných dverách a keď sa tak stalo, už nič im nebránilo v tom, aby vstúpili do vnútra dodávky s Apple produktami.

Dá sa povedať, že vykrádanie dodávok za jazdy je novodobý trend nemeckých gangov. Len v priebehu posledných 6 mesiacov tamojšia polícia evidovala viac ako 50 takýchto prípadov v oblasti Severného Porýnia-Vestfálska. Pravdepodobne sa jedná o jednu organizovanú skupinu, keďže u všetkých boli použité SUV a odohrali sa uprostred noci, v čase, keď po diaľniciach chodí len minimálne množstvo áut. Zlodeji väčšinou vychádzajú z auta za pomoci bočného okna alebo strešného okna, aké sa nachádza na viacerých SUV nemeckej výroby. Auto sa k dodávke priblíži natoľko, že ho nie je možné vidieť v spätnom zrkadle. Nižšie môžete vidieť ilustratívne zábery:

*Zdroj: n-tv.de

Dnes nejčtenější

.