Zavřít reklamu

Pokiaľ potrebujete nájsť historickú verziu niektorého serveru, zrejme vás napadne navštíviť Wayback Machine. Archív webových stránok je niečo, čo sa môže z času na čas zísť, no jeho autori nechcú postávať na jednom mieste. Práve preto bol spustený nový projekt The Console Living Room. Nový projekt z dielne Internet Archive v skutočnosti predstavuje internetový archív videohier, ktoré v minulosti vychádzali pre herné konzoly minulého storočia. Ak by ste si radi vyskúšali vtedajšie hry, určite čítajte ďalej. A ak nie, potom vás zrejme viac zaujme ponuka hier pre Xbox One alebo PlayStation 4.

Projekt má za cieľ ponúknuť prístup k čo najväčšiemu množstvu hier, ktoré kedy vyšli, pričom v súčasnosti sa ponuka týka len starých konzol z konca 70. a prvej polovice 80. rokov. K emulácii hier sa využíva JSMESS, vďaka čomu je možné k hrám pristupovať cez prehliadač bez potreby sťahovať dodatočné pluginy či upravovať nastavenia prehliadaču. Preto pri hrách jednoducho stačí kliknúť na „Emulate This“ a čoskoro sa hra začne načítavať. Tvorcovia momentálne upozorňujú na to, že hry zatiaľ nemajú zvuk, na jeho integrácii sa však už pracuje. U niektorých hier sú okrem spojazdneného softvéru dostupné aj príručky a ďalšie dodatočné informácie k daným hrám. Momentálne sú k dispozícii tituly z nasledujúcich konzol:

  • Atari 2600
  • Atari 7800 ProSystem
  • ColecoVision
  • Magnavox Odyssey (Philips Videopac G7000)
  • Astrocade
  • SEGA SG-1000

Pre spustenie hier sa odporúča, aby používateľ používal čo najnovšiu verziu svojho internetového prehliadaču. Vysvetlivky k hrám, najmä čo sa týka ich ovládania, sa nachádzajú pod virtuálnou obrazovkou s danou hrou. The Console Living Room nájdete v tomto odkaze.

640-432

Dnes nejčtenější

.