Zavřít reklamu

Vzhľadom k tomu, že výdrž batérie na telefónoch iPhone nie je zrovna najlepšia, niet vôbec divu, že sa výrobcovia snažia vytvárať rôzne doplnky, ktoré dopomôžu k jej zvýšeniu. Príkladom toho môžu byť napríklad nabíjačky Varta Emergency Power PackVarta Alkaline Powerpack, ktoré sme recenzovali, ale tiež úplne nové výtvory. Práve dvojica Slovákov sa môže radovať z toho, že ich startup projekt CulCharge bude už čoskoro dostupný v predaji a to hneď pre všetky druhy telefónov iPhone.

O novinku je skutočne veľký záujem, keďže na internetovom portáli Indiegogo.com dokázali Jozef Žemla a Viktor Reviliak vyzbierať 94 300 dolárov, aj keď pôvodne mali v úmysle vyzbierať len 15 000. CulCharge je v skutočnosti USB kábel s dĺžkou 6 centimetrov, ktorý je možné zavesiť na kľúčenku a jeho majitelia ho tak môžu mať vždy pri sebe. Na jednej strane káblu sa nachádza štandardný USB port pre pripojenie k PC alebo nabíjačke, a na druhej strane sa nachádza jeden zo štyroch konektorov, pre ktoré je nabíjačka určená. Autori totiž chcú uspokojiť všetkých a preto bude CulCharge dostupný pre zariadenia s Micro-USB, Mini-USB, 30-pin a Lightning konektorom.

Samotný kábel sa vyrába v Číne a bude možné zakúpiť ho v predajniach operátora O2 a ak pôjde všetko tak, ako má, produkt bude možno dostupný aj v autorizovaných predajniach Apple a obchodoch Apple Store. Vývojári tento týždeň očakávajú, že Apple autorizuje ich výtvor a po pripojení už nebude iPhone hlásiť, že sa jedná o neoriginálne príslušenstvo. O produkt samozrejme prejavili záujem aj ďalší operátori a tí očakávajú, že by sa prvé kusy mohli predávať už v predvianočnom období. Cena produktu je pomerne nízka, v závislosti od typu konektora sa bude cena príslušenstva pohybovať na úrovni 12 až 20€.

*Zdroj: SME.sk

Dnes nejčtenější

.