Zavřít reklamu

Apple v iOS 7 přinesl novinku, kterou nyní začíná využívat jako první společnost Moga. Ta začala prodávat produkt z názvem Moga Ace Power a jak již tušíte, jedná se o herní ovladač určený pro pátou generaci iPodu touch a iPhone 5/5s/5c. Novinka se připojuje pomocí Lightning konektoru, nabízí vlastní baterii a indikátor jejího nabití a samozřejmě také to nejdůležitější. Kromě dvojice analogových páček, D-Pad ovladače, čtyř tlačítek L1/L2/R1/R2, máme k dispozici také další trojici tlačítek a konektor pro sluchátka.

Čím je vlastně Ace Power odlišný od ostatních, již prodávaných ovladačů pro iOS zařízení? Jedná se o první oficiální ovladač, který využívá nové API iOS 7 pro herní ovladače. Právě díky tomu je možné využít skutečně všechny jeho funkce naplno. Redakce TouchArcade již měla možnost ovladač vyzkoušet takříkajíc na vlastní kůži a vše shrnuje do několika vět. Moga Ace Power trpí dvojicí hlavních problémů. Tím prvním je nutnost používat ovladač s Lightning konektorem, díky čemuž je nemožné jej použít například s iPadem přes Bluetooth. Druhý problém je nedostatek aplikací, jejichž vývojáři měli možnost ovladač testovat a optimalizovat pro ně hry. Díky tomu jsou na ploše displeje virtuální tlačítka stále vidět i v momentě, kdy používáte ovladač.

Otazná je pak také cena, za 99$ očekáváte obzvláště v době, kdy PS Vita stojí pouze 199$ skutečně kvalitně zpracovaný produkt. Toho se však bohužel nedočkáte a tak ovladač chrastí a nevypadá příliš kvalitně. I přes tato negativa však TouchArcade prohlašuje, že se jedná o velký krok v před v oblasti hraní na iOS zařízeních. Ovladač je možné objednávat přímo zde.

Dnes nejčtenější

.