Zavřít reklamu

Netrvalo dlho a to, na čo ešte pred niekoľkými dňami upozornili zahraničné servery, si začínajú všímať aj prví majitelia iPadu mini s Retina displejom. Niekoľkí majitelia nového tabletu si všimli, že sa na objavujú duchy, teda sa stretávajú s problémom, kvôli ktorému dodávatelia nedokážu vyrobiť dostatok displejov pre iPad mini. Podľa špekulácií, ktoré sa objavili minulý týždeň, sa tento problém týka hlavne spoločnosti Sharp, ktorá k výrobe využíva svoju IGZO technológiu.

Zdroje, ktoré poskytli informácie o problémovej výrobe, v tom čase uvádzali, že duchy na displejoch od Sharp nie sú veľmi viditeľné a bežné oko by ich nemalo vidieť. Zakladateľ služby Instapaper, Marco Arment sa ale presvedčil, že problém s duchmi je vážnejší ako sa pôvodne očakávalo. Marco vo svojom teste ponechal zapnutú čierno-bielu šachovnicu a po niekoľkých minútach sa rozhodol prepnúť iba na šedú farbu. Obrazovka na jeho novom iPade mini s Retina displejom zlyhala a na statickej jednofarebnej obrazovke bolo aj naďalej vidieť obrysy šachovnice, čo sa mu taktiež podarilo zachytiť na fotografii.

Problém s duchmi sa tak vyskytuje už u ďalšieho zariadenia s Retina displejom, pričom prvýkrát ho užívatelia začali hromadne hlásiť u 15″ MacBooku Pro s Retina displejom. Apple sa k problému zatiaľ nevyjadril, je však možné že v budúcnosti bude vymieňať poškodené prístroje presne tak, ako MacBooky Pro. Pozitívnou správou pre záujemcov o nový iPad mini môže byť fakt, že sa problém netýka všetkých kusov. Naša redakcia sa rozhodla spraviť ten istý test ako Marco Arment, pričom sme nezaznamenali žiadne problémy s displejom. Preto usudzujeme, že sa problém týka len malého množstva displejov alebo sa týka niektorého z viacerých výrobcov.

imageretention

*Zdroj: marco.org; MacRumors

Dnes nejčtenější

.