Zavřít reklamu

Pokud se bavíme o spojení čehokoli na dálkové ovládání a iPhone, pak se většinou dočkáme pouze nepříliš pohodlného ovládání auta, letadla, vrtulníku nebo copteru pomocí displeje telefonu. Společnost DJI však vytvořila Phantom 2 Vision, tedy copter, který využívá iPhone nebo jakýkoli jiný smartphone pouze pro přenos obrazu z vestavěné kamery, která dokáže zachycovat video při FULL HD, tedy 1080p rychlostí 30 nebo dokonce 60 snímků za vteřinu. Objektiv kamery pak nabízí světelnost f/2.8. Kamera dokáže pořizovat fotografie do formátu RAW nebo JPEG a to s rozlišením 14 Megapixelů.

Zatím co copter ovládáte pomocí klasického pákového ovladače, telefon slouží pouze pro přenos obrazu z integrované kamery. Můžete tak sledovat v reálném čase co zrovna vidíte z copteru a například pořizovat kromě videa také fotografie, kdykoli je to potřeba. Stroj dokáže létat na jedno nabití 25 minut a to až do vzdálenosti 300 metrů od vysílače. Integrovaný je GPS autopilot, díky kterému si copter udržuje pozici a dokáže zaznamenávat video bez třesení obrazu. Pokud se cokoli stane, stačí zmáčknout tlačítko Return-to-Home a copter se sám navrátí přímo k vysílači, to stejné udělá automaticky v momentě, kdy mu začne docházet baterie.

Za hračku Phantom 2 Vision, která má našlápnuto stát se hitem letošních vánoc zaplatíte 1199$ a objednávat ji můžete přímo zde. Vzhledem k cenám copterů a dalšího příslušenství které k nim potřebujete se jedná o velmi zajímavou cenu, za kterou získáte možnost natáčet videa na SD kartu o kapacitě až 64GB ve FULL HD rozlišení z takových úhlů, ke kterým se běžně nemáte šanci dostat. Z dovolené tak letos můžete přinést opět o něco zajímavější fotografie a videa, než na které jsou vaši přátelé zvyklí například díky podvodním pouzdrům pro iPhone.

dji-phantom-2-vision-6
dji-phantom-2-vision-8
dji-phantom-2-vision-2
dji-phantom-2-vision-7

Dnes nejčtenější

.