Zavřít reklamu

Je celkom pozoruhodné, že zatiaľ čo GM verziu OS X Mavericks majú k dispozícii len vývojári, Apple už svojim pracovníkom posiela prvé interné zostavy systému OS X 10.9.1. Momentálne sa síce jedná o veľmi rané verzie, no vzhľadom k urýchlenému vývoju tohto update nie je vylúčené, že ho Apple vydá už pár dní po oficiálnom vydaní OS X Mavericks. Na zaujímavosť tentoraz upozornil server 9to5mac, ktorý je známy aj vďaka svojim veľmi pravdivým únikom. Server napríklad už v minulosti obdržal sériové čísla produktov, ktoré Apple po niekoľkých hodinách skutočne ohlásil.

Update 10.9.1 by nemal iba opravovať chyby systému 10.9, ale tiež sa očakáva, že ponúkne možnosť blokovať iMessages a FaceTime hovory od určitých používateľov, presne tak ako to umožňuje iOS 7. 10.9.1 však nie je jediným systémom, ktorý má Apple vo vývoji, a podľa istého zdroja Apple už pilne testuje budúcoročný systém 10.10, momentálne známy pod krycím menom Syrah. Presne tak ako v prípade Mavericks, aj tentoraz sa Apple inšpiroval odrodami hrozna, keďže 10.9 niesla interné označenie Cabernet. Na fotografii, ktorú 9to5mac zverejnil, môžeme navyše vidieť, že krycie mená boli záležitosťou už pri minuloročnom Mountain Lion, ktorého krycí názov znel Foxtrot. K systému Syrah majú prístup len vybraní zamestnanci, pričom prvý testovací build im bol rozposlaný na začiatku septembra/září. Vývoj však zaznamenal výraznejší pokrok, a testeri mali doteraz obdržať približne 30 interných verzií, pričom Apple im každý pracovný deň pošle jeden alebo dva buildy. Golden Master verzia OS X Mavericks je v skutočnosti build 476, a tak je viditeľné, že Syrah má ešte čo dobiehať.

syrahguide

Podľa interných tvrdení sa ale jedná o skutočne veľmi rané verzie, ktoré sa svojim vzhľadom veľmi podobajú na OS X Mavericks Golden Master. Systém tak zatiaľ nezískal žiadne grafické zmeny, no tie by sa mali objaviť v neskoršej fáze vývoja. Budúcoročný OS X by mal priniesť nové grafické prostredie veľmi podobné tomu na iOS 7 a novom iCloud webe. Zdroj tiež uvádza, že Apple má v pláne vydať novú verziu OS X už v priebehu leta 2014, a teda by vyšiel približne 3/4 roka po vydaní Mavericks. Na to, ako sa bude 10.10 skutočne volať, si musíme v lepšom prípade počkať ešte pár mesiacov. Samozrejme, pokiaľ vás zaujíma, ako bude nový OS X približne vyzerať, možno vám viac napovedia nedávno uverejnené koncepty.

notif-control
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.