Zavřít reklamu

Konkurencia na seba nenechá dlho čakať a zatiaľ čo posledné dva dni sme sa mohli tešiť z toho, že Apple predstavil prvý smartfón so 64-bitovým procesorom, dnes už môžeme počuť, že Samsung pripravuje to isté. Túto správu potvrdil pre The Korea Times samotný riaditeľ divízie Samsung Mobile, JK Shin. Konieckoncov, práve Samsung má na starosti výrobu nových procesorov Apple A7, ktoré využívajú revolučnú 64-bitovú architektúru. Spoločnosť by taktiež mala rozšíriť svoje pôsobenie v Číne s pomocou China Mobile.

„Samsung si je vedomý toho, že Apple chce posilniť svoju pozíciu na trhu v Číne a Japonsku, čo znamená že v týchto krajinách musíme pritvrdiť,“ tvrdí JK Shin pre The Korea Times. Práve preto chce Samsung organizovať Galaxy Note 3 launch event v Číne, pričom tento 5.7-palcový phablet sa začne predávať v ďalších 140 krajinách. Nejedná sa však o jediný plán Samsungu do budúcna. Pretože Samsung vyrába nové 64-bitové ARM procesory pre iPhone 5S, Juhokórejská spoločnosť potvrdila, že všetky nové Galaxy zariadenia budú využívať takéto procesory, vďaka čomu budú jeho zariadenia rýchlejšie a výkonnejšie. Očakáva sa pritom, že prvý smartfón od Samsungu so 64-bitovým procesorom ponesie meno Samsung Galaxy S5, ale tento procesor môžeme vidieť aj pri iných, skorších zariadeniach.

Očakávalo sa tiež, že Apple predstaví lacnejší iPhone 5C, vďaka ktorému bude dominovať na trhu smartfónov v Číne, ale Samsung už má pripravenú odpoveď. Spoločnosť chce posilniť svoje zariadenia o podporu TDD-LTE a FDD-LTE pre Čínu, a zároveň chce predstaviť lacnejšie zariadenia špeciálne pre Čínsky trh. Agresívna cenová politika môže Applu pomôcť svoj podiel na trhu, no vzhľadom k tomu, že sa jeho telefóny iPhone stále pokladajú za high-end produkty, analytici si nemyslia, že podiel Applu bude rásť rýchlo.

iPhone_vs_Samsung
*Zdroj: The Korea Times

Dnes nejčtenější

.