Zavřít reklamu

Xbox One, nová herní konzole od společnosti Microsoft ještě více propojí samotnou konzoli s aplikací SmartGlass, která je k dispozici také na iOS. Díky Xbox SmartGlass můžete komunikovat z vašeho mobilního telefonu, tabletu nebo multimediálního přehrávače s konzolí Xbox. Pokud například jeden ze členů domácnosti hraje hry na Xbox, můžete procházet pomocí iOS aplikace Xbox SmartGlass obsah konzole. Samozřejmostí je pak možnost využít aplikaci pro psaní na virtuální klávesnici nebo sledování skóre vašich kamarádů. Aplikaci je možné využít také pro surfování na internetu nebo ovládání Xboxu.

Nyní se však vše změní a kromě výše uvedených možností přidá Microsoft také možnost hrát některé hry přímo v aplikaci SmartGlass v takzvaném co-op módu. Díky aplikaci SmartGlass která je dostupná v podstatě na všechny mobilní platformy kromě BlackBerry, budou mít vývojáři možnost využít displej samotného tabletu nebo telefonu jako další herní prostor na kterém může hrát váš kamarád a můžete tak hrát dva na jedné konzoli s tím, že nebude nutné rozdělit obrazovku televizoru na dvě části, ale zatím co jeden si užije plazmu o velikosti desítek palců, druhý hráč (mladší bratr) se musí spokojit s tabletem nebo telefonem. Zajímavé je však také to, že vývojáři mohou tablet nebo telefon využít jako skutečný herní prvek, který se přenese také do hry.

Pokud tedy v některé hře používáte například mapu na virtuálním tabletu nebo smartphone, mohou vývojáři tuto mapu nebo inventář přenést přímo na váš skutečný tablet a tak v momentě, kdy budete chtít vyměnit zbraň, prohlídnout mapu nebo se podívat do inventáře, zkrátka vyměníte gamepad za skutečný tablet s tím, že vše co uděláte na tabletu se okamžitě projeví také ve hře na konzoli. Právě tento systém by měla jako jedna z prvních her na novém Xbox One přinést Dead Rising 3, která bude dostupná na podzim při vydání Xbox One. Při hraní Dead Rising 3 budete mít možnost přímo na vašem tabletu nebo smartphone označovat cíle, využít leteckou podporu a tak dále. Navíc tablet nemusíte ovládat vy, ale zatím co se budete věnovat samotnému boji, může kamarád využít leteckou podporu.

Na to co v současné době umí SmartGlass se můžete podívat v našem článku Aplikace Xbox SmartGlass je dostupná v iTunes App Store. Zajímavou možnost jak využít propojení konzole PS3 a iPadu nebo iPhone nabízí již v současné době hra Tom Clancy’s Future Soldier, ve které můžete na iPadu upravovat zbraně, jenž následně využijete přímo ve hře, to vše navíc přímo v aplikaci i v době kdy nejste připojeni k PS3. Více informací o tom jak tento systém funguje si přečtete v článku. Tom Clancy’s Future Soldier: podívejte se jak může vypadat propojení iPadu a herní konzole.

Dnes nejčtenější

.