Zavřít reklamu

Tak už mám za sebou i 3. den. Opět jsem na většině sessions byl v hlavní místnosti – Presidiu. Před obědem jsem ale místo další přednášky dal přednost návštěvě laboratoře (všechny přednášky jsou postupně dávány na vývojářský portál Applu, takže registrovaní vývojáři si je mohou kdykoliv stáhnout a podívat se na ně).

To je místo, kam se člověk může obrátit s nějakou konkrétní otázkou ohledně jeho kódu, nových nástrojů, nebo také distribucí v App Store, pro radu s uživatelským rozhraním atd. Jak můžete vidět na fotce níže, laby jsou rozděleny do skupin, např. ‘Core OS Lab’, ‘Frameworks lab’, ‘Core Services’ lab. A k tomu jsou ještě v různých časech různá témata. Např. včera jsem v byl v labu ‘Frameworks’, a téma bylo ‘Adopting your apps for iOS 7’. Většinou jsou u laboratoří velké fronty, protože je o ně pochopitelně velký zájem. Naštěstí má ale Apple přímo na WWDC přes 1000 svých inženýrů, takže poměr počet účastníků / počet inženýrů je více než příznivý. Co se týče mé návštěvy toho labu, ten člověk mi sice pomohl, ale to hlavní s čím jsem potřeboval pomoct nevěděl, a tak mě odkázal na jiného člověka co je přímo zainteresovaný v Text Kitu (což je nový framework Applu pro text).

2013-06-13 08

Odpoledne jsem byl na dalších 2 přednáškách, a jedna z nich byla právě o tom Text Kitu. Opravdu to vypadalo skvěle; všechny ty funkce co tam mají? Wow. Už jsem byl ale hrozně unavený, úplně jsem usínal. Po zakončení poslední přednášky v 17:15 jsem ještě zaskočil do Apple Storu (bylo tam celkem narváno), cestou na hotel jsem si koupil pizzu a večer jsem se konečně zkulturnil trochu (čti: “oholil”). Spát jsem šel lehce po půl deváté, potřeboval jsem na dnešek byl odpočatý, protože chci pochytit co nejvíc z dnešních přednášek + večer se koná ‘Bash’ (taková party doprovodná k WWDC, budou tam hrát různé kapely a tak). Už budu muset jít, opět zbývá přesně 17 minut do začátku první přednášky a ještě nemám dojedenou snídani.

photo 4

 

Dnes nejčtenější

.