Zavřít reklamu

Skutočnosť, že nová služba iTunes Radio je nateraz dostupná len pre používateľov v USA, nemusela potešiť všetkých. Veľké množstvo tých, ktorí sa na novú internetovú službu tešili a ktorí ju chceli používať už od začiatku, žije práve mimo územia USA, a výnimkou nie je ani určité percento používateľov na území Českej Republiky a Slovenska, naďalej je možnosť získať a používať túto službu aj u nás. Jediné, čo k tomu treba, je iPhone, beta verzia systému iOS 7, trpezlivosť a predovšetkým zopár minút času.

Narozdiel od Googlu sa totiž Apple rozhodol svoju službu obmedziť podľa krajiny, ktorú zadal vo svojom profile používateľ Apple ID. Pokiaľ teda máte záujem vyskúšať si novú službu, jediné, čo k tomu potrebujete, je odhlásiť sa z terajšieho profilu a vytvoriť nový profil v USA. Toto môžeme dokončiť prostredníctvom jednej z bezplatných aplikácií, ktoré sú dostupné len pre U.S. App Store. V tomto prípade sa jedná o aplikáciu Cards, ktorú Apple predstavil v roku 2011 popri iPhone 4S. O tom, prečo a ako môžte vytvoriť nové Apple ID bez kreditnej karty, sa môžete viac dočítať v článku Jak vytvořit Apple ID bez kreditní karty v iTunes 11.

ios7-itunesradio

Samozrejmosťou je ďalej systém iOS 7, respektíve jeho beta verzia. Zatiaľ čo finálna verzia nového produktu bude dostupná aj na iTunes a Apple TV, dnes ju môžu používať jedine používatelia systému iOS 7. Nový systém je teraz ešte len v prvej verejnej beta verzii a preto sa neodporúča používať ho ako plnohodnotný systém. Predovšetkým preto odporúčame vytvoriť si zálohu terajšieho zariadenia v iTunes a následne ho aktualizovať na testovaciu verziu nového systému. Viac o tom, ako bezpečne preskúmať systém iOS 7 vlastnými očami, sa môžete viac dočítať v článkoch Jak si stáhnout a nainstalovat iOS 7 již dnes a Jak bezpečně přejít z beta verze iOS 7 zpět na iOS 6. Pokiaľ ste všetky potrebné kroky vykonali, odteraz môžete spokojne počúvať iTunes Radio aj na vašom zariadení. Nakoniec dúfame, že oficiálne vydanie tejto služby na jeseň/podzim sa bude týkať aj Českej Republiky a Slovenska.

Dnes nejčtenější

.