Zavřít reklamu

Špekulácie o tom, že Apple hodlá v budúcej generácii telefónu iPhone použiť snímač odtlačkov prstov, sa objavujú prakticky už od uplynulého leta, kedy sa Apple rozhodol odkúpiť spoločnosť AuthenTec, ktorá pracovala na biometrických technológiách. S postupne pribúdajúcim množstvom uniknutých komponentov sa objavujú správy, podľa ktorých iPhone 5S môže, ale aj nemusí obsahovať snímač odtlačkov prstov. Za najnovšími špekuláciami stojí modifikovaný predný kryt zariadenia, ale aj naše fotografie.

Server GottaBeMobile na základe našich fotografií priniesol správu, podľa ktorej nový prístroj síce nemusí obsahovať snímač odtlačkov prstov v Home Buttone, jeho existenciu ale nemusíme vylúčiť. Všetky doterajšie úniky, vrátane našej fotografie flex káblu pre Home Button nasvedčujú, že Apple hodlá značne zmeniť rozloženie interných komponentov. Nová fotografia, ktorú zverejnil server Nowhereelse.fr, nasvedčuje tomu, že by sa nový senzor mohol nachádzať vo vrchnej časti zariadenia, vedľa existujúcich senzorov a prednej kamery zariadenia.

iPhone-5S-fingerprint-Reader-Possible-575x261

Existenciu snímaču v Home Button ale nemusíme vylúčiť. Už dnes sa môžeme stretnúť s ultra-tenkými senzormi, ktoré dosahujú hrúbku iba 0,04 centimetra, zatiaľ čo hrúbka tlačítka Home Button dnes predstavuje 0,1 centimetra. Tento špecifický snímač nie je výtvorom spoločnosti AuthenTec, nie je ale vylúčené, že sa tomuto tímu podarí vyvinúť dostatočne tenký snímač, ktorý by bol pripravený na masovú výrobu. Zároveň je možné, že aj vďaka tomuto novému snímaču sa v tomto roku nestretneme s iPhone 5S, ale Apple rovno ohlási iPhone 6.

5s home button flex cable

*Zdroj: GottaBeMobile

Dnes nejčtenější

.