Zavřít reklamu

Svetoznáma spoločnosť Corning ktorá má na starosti výrobu sklíčok pre množstvo dnešných dotykových telefónov, dnes vydala nové video, v ktorom sa snaží upozorniť na fakt, že jeho najnovší produkt Gorilla Glass 3 je omnoho odolnejší ako zafírové sklíčko, ktoré sa dnes využíva ako kryt pre fotoaparát iSight na zadnej strane iPhone 5 a najnovšieho iPodu touch. Spoločnosť Apple by mala navyše podľa posledných špekulácii začať využívať zafírové sklíčko ako super-odolný kryt pre inovované tlačítko Home Button na iPhone 5S.

Podľa nových špekulácii by sme sa totiž mali dočkať náhrady doterajšieho fyzického tlačítka Home Button novým objektom, ktorý by mal disponovať snímačom odtlačkov prstov, jednou z najhlavnejších súčastí budúceho telefónu od Apple. Spoločnosť Corning vo svojom videu odhalila, že odolnosť skla zďaleka nedosahuje úroveň Gorilla Glass 3, ktoré by sme pravdepodobne mohli nájsť na budúcom modeli telefónu iPhone. Vo videu sa ukázalo, že zatiaľ čo zafírové sklíčko s hrúbkou 1 milimetra praskne pri váhe približne 73 kilogramov, sklíčko Gorilla Glass 3 vydrží viac ako 2,5-násobok tejto hodnoty, teda takmer 198 kilogramov.

Navyše, keby sa Apple a ostatné spoločnosti rozhodli použiť Gorilla Glass 3, šlo by o ekologickejšiu voľbu. Zafír je totiž drahokam a jeho ťažba by mohla mať dopad na životné prostredie. Tretia generácia skla je pritom veľmi rýchlo vytváraná a v neposlednom rade je jeho cena prívetivejšia pre spoločnosti. Spoločnosť Corning tiež dokázala vytvoriť tak tenkú verziu tohto skla, že by nebolo nemožné použiť ho u ohybných displejov. Corning tiež v piatok predstavila sklo Lotus XT, aktualizáciu pôvodného produktu z roku 2011.

*Zdroj: Corning

Dnes nejčtenější

.