Zavřít reklamu

Spoločnosť Corning, ktorú môžete poznať najmä vďaka sklu Gorilla Glass, pred niekoľkými hodinami predstavila ďalší nový typ skla, ktorého sa dočkáme u budúcich dotykových mobilných telefónov, s určitou šancou aj u zariadení spoločnosti Apple. Do portfólia spoločnosti sa tak dnes dostáva Lotus XT Glass, ktorý je aktualizáciou pôvodného skla Lotus Glass z roku 2011, u ktorého spoločnosť sľubovala tenšie a kvalitnejšie mobilné dotykové displeje.

Nové sklíčko je podľa tvrdenia spoločnosti produkované pri vysokých teplotách, vďaka čomu je uňho možné dosiahnuť zvýšenú kvalitu LCD a OLED panelov. Narozdiel od pôvodného skla Lotus Glass však podľa slov spoločnosti vedie Lotus XT k jasnejším, ostrejším a v neposlednom rade výkonnejším displejom, ich odolnosť voči poškodeniu však zatiaľ nie je známa. Komerčná výroba skla Lotus XT Glass začína už dnes, no je zrejmé, že bude trvať prinajmenšom ešte pár týždňov, kým sa toto nové sklíčko naozaj dostane na obrazovky dotykových telefónov.

Spoločnosť pritom bude prezentovať schopnosti skla už v priebehu 21. až 23. mája / května na veľtrhu SID Display Week vo Vancouveri. Spolu s ním však bude Corning prezentovať aj technológie Eagle XG Slim, pomerne nový Gorilla Glass 3 a v neposlednom rade aj ultratenké ohybné sklo Willow Glass, ktoré sa môže objaviť u očakávaných inteligentných hodiniek iWatch, ktoré zrejme budú ohlásené už na nadchádzajúcej WWDC 2013.

*Zdroj: Engadget

Dnes nejčtenější

.