Zavřít reklamu

Už v minulosti sa objavovali špekulácie o tom, že s narastajúcim množstvom vysokokvalitne spracovaných 3D hier pre platformu iOS bude potrebné vytvoriť ovládač, ktorý by bolo možné prepojiť s telefónom či tabletom napríklad pomocou Bluetooth. Podobného plánu sa v minulosti chopilo už niekoľko firiem vrátane SteelSeries, ktorá nám na recenziu poslala Free Mobile Wireless Controller. Ten však nepodporuje špičkové tituly a tak je možné, že revolúciu v ovládaní prinesie samotný Apple, ako o tom môže nasvedčovať nový patent.

V tomto prípade sa však Apple neorientuje len na ovládanie hier, ale na ovládanie celého zariadenia. Toto by malo slúžiť najmä ako pomôcka pre fyzicky postihnutých ľudí, napríklad pre nevidiacich. Aj keď spoločnosť vo svojom patente veľmi nepribližuje, či sa v budúcnosti rozhodne takýto doplnok vytvoriť, v patentových nákresoch sa nachádza približná podoba príslušenstva, ktoré je súčasťou mnohých špekulácií – herný ovládač. Ten v tomto prípade pripomína množstvo ovládačov z minulosti, ktoré disponovali páčkou a dvomi tlačítkami. Je preto veľmi nepravdepodobné, že sa jedná o jeho pravý dizajn.

Nakoniec patent upozorňuje aj na spôsob pripojenia. Ovládače by bolo možné s iPhonom alebo iPadom bezdrôtovo cez Bluetooth alebo káblom. Patent nesie označenie 8,433,828 a Patentovému úradu USA bol predložený pred vyše 3 rokmi, 26. februára / února 2010.

gamepad-patent

*Zdroj: Free Patents Online

Dnes nejčtenější

.