Zavřít reklamu

Zdá sa, že Microsoft to myslí so sadou Office pre iPhone naozaj vážne a aplikácia Lync tomu môže len nasvedčovať. Kým doteraz mali užívatelia k dispozícii staršiu verziu aplikácie z roku 2010, Microsoft na App Store potichu zverejnil úplne novú, bezplatne dostupnú verziu na rok 2013. Podobne ako verzia 2010, aj Lync 2013 od užívateľa vyžaduje predplatenú službu Office 365, ktorú tento rok začal Microsoft predávať aj v kamenných obchodoch, poskytujúc pritom užívateľom veľké množstvo výhod, vrátane možnosti inštalácie produktu na 5 zariadení.

Spoločnosť sa tak snaží čo najviac zminimalizovať predaj bežnej verzie Office 2013, ktorá je narozdiel od 365 dostupná len pre 1 PC so systémom Windows, pričom zakúpenú licenciu je možné preniesť až po kontaktovaní spoločnosti. Už od minulého roku sa však objavujú zmienky, že Microsoft prinesie svoju kancelársku sadu aj pre iOS zariadenia, čo neskôr skonkretizoval ako iPhone a iPod touch, s verziou pre iPad zatiaľ v nedohľadne. Podobne ako Lync, aj mobilný Office by mal pre plnú funkcionalitu vyžadovať predplatenie služby Office 365, ktorú je možné v obchodoch zakúpiť na 12 mesiacov už od 80€, čím užívateľ k sade piatich aplikácií získa tiež niekoľko doplnkov, ako aj možnosť nainštalovať produkt až na 5 PC či Mac. Vzhľadom k tomu, že aj Lync je súčasťou kancelárskych produktov, Microsoft nám svojim tichým počinom môže naznačovať, že už v nasledujúcich mesiacoch sa môžeme dočkať príchodu zvyšných programov, vrátane Word a Excel.

iosoffice_560

Navyše už dnes je možné na iPade používať sadu Office Web Apps plne prispôsobenú pre dotykovú obrazovku, pričom k používaniu produktu je narozdiel od konkurenčného Apple iWork potrebné byť neustále pripojený k internetu. Internetový balík sme samozrejme zrecenzovali a naše dojmy z používania si môžete prečítať priamo tu.

Dnes nejčtenější

.