Zavřít reklamu

Správa o zrušení predaju profesionálneho počítaču Mac Pro v krajinách Európskej Únie zrejme nepotešila množstvo ľudí, ba dá sa povedať, že vyvolala vlnu kritiky na adresu organizácie. Apple si však zisky na pôde starého kontinentu hodlá chrániť a tak sa Apple rozhodol prispôsobiť sa novým podmienkam. Len pred malou chvíľou sa na internet dostala správa vo francúzskom jazyku, v ktorom Apple informuje svojho autorizovaného predajcu France Systemes o blížiacej sa aktualizácii počítaču Mac Pro.

Ako Apple uviedol v správe, posledné terajšie Mac Pro zostavy sa na náš kontinent dostanú 18. februára, po čom bude nasledovať dopredaj posledných dostupných kusov. Pozastavenie je však len dočasné a ako tvrdí správa, nová generácia Mac Pro sa začne predávať už na jar tohto roku.

„S platnosťou od 1. marca 2013 bude Apple ďalej predávať Mac Pro v krajinách Európskej Únie: Tieto materiály nie sú dôsledkom druhého vydania nariadenia ES 60950-1, ktorý vstúpi do platnosti 1. marca 2013. Apple doručí posledné konfigurácie Mac Pro do 18. februára 2013, aby zaručil dovoz vášho Macu Pro do dňa 1. marca 2013. Domnievame sa však, že odstávka Mac Pro je len dočasná, Apple nás informoval, že nový Mac Pro bude vydaný na jar 2013. Postaráme sa o to, aby sa tieto produkty začali predávať hneď po ich uvedení.“

Bližšie informácie o tom, prečo Apple prestane v krajinách EÚ predávať Mac Pro, sa môžete dočítať viac v článku Apple přestává 1. března 2013 prodávat Mac Pro ve všech zemích Evropské unie, za vše může nařízení EU!

macpro-2013

*Zdroj: MacRumors.com, 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.