Zavřít reklamu

Vzpomínám si jak jsem jezdil tramvají na tréninky, jediná možnost jak poslouchat něco jiného než rozhovory ostatních byla dát si sluchátka takříkajíc na plné pecky. Dnes už sice podobné záležitosti neřeším, ale poté co jsem vyzkoušel sluchátka RHA bych si to klidně zopakoval. I když při myšlence že budu zase trávit deset hodin u hlučícího motoru letadla klimatizace se už nyní těším na dovolenou s RHA. Sluchátka RH 450 jsou určena pro každého kdo chce skutečně odizolovat hluk okolí a ponořit se do ničím nerušeného poslechu hudby.

Abych skutečně otestoval zda sluchátka plní svůj účel, vyrazil jsem na vlak. Poté co jsem rozdal asi 20€ všem které tížila těžká životní situace a moji nabídku čísla na úřad práce zdvořile odmítli se slovy “gádžo dej sem prachy”, zjistil jsem že se toho od mé poslední jízdy na školu v přírodě příliš nezměnilo. Právě ve vlaku, metru, letadle, D1 nebo v tramvaji totiž nejlépe zjistíte zda sluchátka skutečně fungují tak jak mají.

Sedám na sedadlo na kterém zaručeně seděla ještě moje babička a když se tak dívám kolem sebe tak možná i její babička a strkám špunty do uší. Aniž bych na iPadu na kterém právě teď píši tento článek spustil hudbu, ponořím se do ticha. Není to absolutní ticho ale nemá k němu daleko. Nutno podotknout že sluchátka nemusí izolovat pouze podivné zvuky vlaku, ale také mnohem podivnější zvuky linoucí se z mobilního telefonu dvojice teenagerů kteří neměli to štěstí a ke svému mobilu nedostali sluchátka. Na to jestli chci poslouchat že mě má Paťa v pohlavním orgánu žen stejně jako je, se jaksi zapomněli zeptat. To už mě však nemusí trápit, už totiž slyším brnkání pana Hendrixe. Při tom všem navíc zjišťuji že je hlasitost na pouhých pěti čtverečcích z šestnácti možných které iPad mini nabízí.

Přidávám hlasitost na polovinu a začínám se soustředit pouze na hudbu, toho že se dvojice naproti soustředí na můj iPad a přemýšlí za kolik že se dá střelit si raději nevšímám, i když pro jistotu odesílám rozepsaný článek do redakčního systému a aktivuji Find my Phone. Hendrix právě vybrnkává úvod ke skladbě Red star a sluchátka dávají vyniknout jeho strunám až překvapivě dobře. Opravdu jsem mile potěšen když vezmu v potaz že se sluchátky v uších právě sedím ve vlaku který jede sto třicet kilometrů za hodinu a neslyším nic jiného než struny. Kvalitní přednes nabízí RHA také při zpěvu. Stereo sice nemá až tak velký rozsah jako například u a-jays, ale i přesto krásně slyšíte z jaké strany zejména z jaké dálky jednotlivé tóny vychází. Zásadní problém nenastává ani když se z rockové balady typu Lady in Black přesuneme k divočině typu Space Truckin od Deep Purple.

Samozřejmě nejen hudbou našich tátů musí být každý z nás živ a tak jdu na Ricka Rosse. Záměrně jako omylem vytáhnu sluchátka z konektoru s nadějí že když ten starší zhruba patnáctiletý z dvojice naproti uslyší Maybach Music opět zavře rybičku v kapse s tím že asi nebudu až takový vůl jak si myslel. Ani s rapem nemají sluchátka sebemenší problém a dokáží skutečně dobře modulovat nejen samotný beat včetně melodického podkladu ale také samotný projev rapera. Prostřední část Hendrixovi Sunshine of Your Love mě už utvrzuje v tom že jsem ještě neměl v uších lepší sluchátka co se týká poměru kvality a ceny.

RHA_detail

K tomu aby vám sluchátka nejen stoprocentně držela ale také těsnila okolní zvuky dostanete rovnou sedm náhradních vyměnitelných gumových špuntů které pasují i na ta nejmenší ouška což precizně otestovala manželka která si taktéž pochvalovala kvalitní přednes Whitney Houston. Špunty jsou skutečně jednou z hlavních zbraní RHA. Díky jejich množství totiž sluchátka padnou skutečně každému. Špunty je navíc možné kdykoli umýt nebo vydezinfikovat, díky čemuž není problém pokud budete chtít sluchátka půjčit kamarádovi. Abyste mohli nosit špunty i sluchátka stále sebou je součástí balení také pytlíček RHA. Zde je již samozřejmě vidět cena sluchátek a tak zatím co samotná sluchátka včetně špuntů jsou kvalitně zpracované, v případě pytlíčku nebo krabičky se špunty žádné zázraky nečekejte, zde je zpracování spíše podprůměrné.

Sluchátka nabízí kromě vynikajícího odhlučnění okolí také textilní ochranu kabelů díky které vypadá kabel jako tkanička od bot. Součástí kabelu je také dálkové ovládání které by mělo kromě změny hlasitosti nabízet také ovládání pomocí třetího tlačítka které mě však ani na iPadu, iPhonu ani MacBooku nefungovalo což však může znamenat problém testovaného kusu.

RHA_fotka

Společnost RHA ukázala že za poměrně kvalitní poslech hudby nebo sledování filmu během cestování nemusíme platit více než 1500Kč. Kvalitu přednesu jsem samozřejmě hodnotil vzhledem k ceně sluchátek. Na závěr dodám že důrazně varuji před použitím sluchátek při běhání nebo kdekoli kde vám hrozí nebezpečí srážky s autem. Můžete se totiž spolehnout že auto neuslyšíte. Výrobce, společnost RHA navíc ke sluchátkům nabízí mezinárodní tříletou záruční dobu, kterou samozřejmě získáte ať si sluchátka koupíte u kteréhokoli prodejce. Sluchátka jsou navíc dostupné jak černé, tak i v bílé barvě. Pokud tedy hledáte sluchátka která vám zajistí klidný poslech hudby i v případě kdy okolo vás projíždí vlak nebo jste uprostřed stavby, jsou RHA jasnou volbou.

RHA_MA450i

Technické paramtery
•    Typ jacku: Pozlacený,Rovný
•    Konstrukce reproduktorů: Zavřeno
•    Provedení: Sluchátko do ucha,Do ucha
•    Velikost ovladače: 10 mm
•    Budiče: 2
•    Frekvenční odezva: 16 Hz – 22 kHz
•    Impedance: 16 ohmů
•    Typ budiče: Membrána
•    Délka kabelu: 150cm

Dnes nejčtenější

.