Zavřít reklamu

Microsoft začal predávať svoj nový tablet Surface vo verzii s 32GB a 64GB pamäťou. Pokiaľ vás napadlo prečo nezačal ponúkať taktiež verziu s 16GB, je to tým, že by si ju užívatelia už príliš neužili, neponúkla by totiž žiadne miesto. Ide totiž práve o voľné miesto. Kým Apple ponúka v základnej konfigurácii iPadu 16GB pamäte, za rovnakú cenu nájdeme na internete aj konkurenčný Microsoft Surface RT s pamäťou dvojnásobnou, teda 32GB. Microsoft ani tentoraz nesklamal a pojatie úložiska na zariadení pojal trochu inak ako Apple či Google, vyrábajúci Android. Tak čo teda táto spoločnosť vyviedla?

Microsoft tentoraz nenechal nepríjemné zistenie až na užívateľov, ale radšej sa rozhodol uviesť veci na pravú mieru priamo na oficiálnej stránke v sekcii FAQ. Z nej môžeme vyčítať, že 32GB úložisko neslúži len pre majiteľa, ale aj pre systém. Ten zaberie spolu cez 15GB, pričom 8GB zaberie systém so vstavanými aplikáciami a 5GB zaberie obnovovací sektor tabletu. Z toho v konečnom dôsledku vyplýva, že užívatelia zaplatia rovnakú sumu za kapacitu, ktorú by mal prinášať Apple iPad.

surface_kapacita

Vďaka systému iOS 6.0.1 však majú užívatelia 16GB verzie dostupných skutočne 13.8GB a majitelia 32GB verzie až 29.8GB úložiska v porovnaní so Surface. Ak plánujete zakúpiť si tablet a rozhodujete sa medzi touto dvojicou, jediným faktorom tak ostáva snáď len ten systém – iOS alebo Windows 8?

Dnes nejčtenější

.