Zavřít reklamu

Jednoho z nejznámějších komunikačních klientů na světě Skype, potkala první výrazná aktualizace od chvíle, kdy se dostal do rukou Microsoftu. Vzhledem k tomu, že Microsoft koupil Skype v době, kdy byla aplikace ve verzi 5.x, až doposud vydával americký gigant pouze dílčí updaty. S novou verzí Skype 6.0 přišel Microsoft až nyní a vzhledem k tomu že je to komunikační kanál, který v redakci používáme a považujeme jej za jednu z nejlepších způsobů komunikace přes internet, podíváme se na novinky trochu podrobněji.

Nejdůležitějším zásahem do celého systému Skype je možnost připojit se ke Skype pomocí Facebooku. Pokud jste tedy stejně jako miliarda lidí na Facebooku, stačí zadat vaše přihlašovací údaje přímo do aplikace Skype a můžete ji začít používat. Microsoft samozřejmě také využil svého vlastnictví aplikace a přidal možnost posílat ze Skype rychlé zprávy Windows Live Messenger, Hotmail a Outlook.com. Samozřejmostí je možnost sloučit všechny kontakty do kontaktního adresáře přímo ve Skype. V nejbližších týdnech dostanou navíc uživatele Windows Live Messenger možnost využívat Skype s tím, že se mohou přihlásit přes údaje Messengeru.

Uživatele ze Slovenska jistě potěší, že spolu s Thajštinou, Chorvatštinou, Slovinštinou, Katalánštinou a Srbštinou, dostal Skype ve verzi 6.0 také Slovenskou lokalizaci. Nyní je Skype dostupný v 38 jazycích, včetně Češtiny a Slovenštiny. Menší změnou prošel také vzhled aplikace, kdy Microsoft odstranil počítadlo online uživatelů a provedl další drobné změny, které mají přispět k lepšímu vzhledu aplikace. Přímo pro uživatele Macu Microsoft připravil podporu více otevřených oken s chatem, což jsme všichni již dlouho chtěli a konečně tak nemusíme neustále klikat mezi kontakty! Uživatele MacBook Pro 15″ Retina a MacBook Pro 13″ Retina jistě potěší plná podpora Retina displeje.

Dnes nejčtenější

.