Zavřít reklamu

Max Payne Mobile je remakem známé akční hry, kde jste z pohledu třetí osoby (3rd person game) vžili do role hlavního hrdiny – newyorského policisty Maxe Payena, který si vyřizoval osobní účty s podsvětím. Max Payne nebyl zabijákem odjakživa, ale po událostech kdy mu byla zavražděna manželka a dcera zfetovanými narkomany, bere Max vše do svých rukou a jako agent DEA (Drug Enforcement Administration – Národní úřad pro kontrolu obchodu s drogami) má za úkol proniknout do zločinecké organizace a vypátrat původ drogy Valkyr, oblíbenou v podsvětí, která v podstatě způsobila zničení Maxovy rodiny.

Jak si tedy vede Max znovuzrozený na zařízeních s iOS? Odpověď velmi potěší, vede si totiž více jak dobře, předělávka hry se povedla na výbornou, hra si zachovává atmosféru a ducha hry původní, bullet time funguje stále skvěle, takže si užijeme vpádů do místností za hluku střelby ve zpomaleném čase, hra si dala uchovala svou obtížnost což je v časech dnešních víceméně jednoduchých her také plusem. Kdo měl obavy z ovládání Maxe na dotykových obrazovkách nemusí mít taktéž strach, herní vývojáři z RockStar Games odvedli velmi dobrou práci celkově bych dal ovládání tak 8/10, ale to bude spíše způsobeno mýma rukama obří velikosti, s prsty běžné populace se budete trefovat na daná tlačítka přesně a včas.

Příběhové předěly mezi jednotlivými částmi hry, jsou vyvedeny jako komix a konkrétně na display iPadu vypadají skvěle. Tím se dostávám ke grafice hry, která je jedna z nejlepších, na které mé oko spočinulo, HD remake Maxe na iOS vypadá prostě skvěle, barvy jsou správně syté, hrany ostré, žádné rozpliznutí textur se nekoná. Co mi mírně vadilo je fakt že hra disponuje jakýmsi autosavem, který není z nejlepších, tudíž doporučuji zakládat si vlastní savy, herní doba Maxe Payena Mobile se pohybuje mezi 7-10 hodinami hraní což je za cenu 2,99$ parádní porce zábavy, je to v podstatě 1/25 ceny hry původně vydané před 11 lety na PC.

Shrnuto a podtrženo, Max Pyane Mobile je skvělá hra, která ukazuje možnosti hraní na iOS zařízení, dle mého se rozhodně dočkáme v nedaleké budoucnosti remaků dalších slavných her, nepochybuji že Max Paene Mobile bude mít úspěch a jistě se stane první velkou HD vlaštovkou, tak se budu těšit, že se dožiju na iOS zařízeních třeba herní série Half-life. Hra je kompatibilní s iPhonem 3GS, iPhonem 4, iPhonem 4S, iPodem touch (3.generace), iPod touch (4.generace) a iPady. Požadovaný je iOS 4.2 či novější.

Recenzi pro server Letem světem Applem přináší iOSGAMES.cz

Dnes nejčtenější

.