Zavřít reklamu

Pokud jste zastánci více otevřeného iOS na iPhonu nebo iPadu a tento zvyk jste si přenesli i na svou Apple TV, máme pro vás bohužel špatnou zprávu. Novou, tedy třetí generaci, jen tak snadno „jailbreaknout“ nepůjde. Alespoň ne tedy v brzké budoucnosti, jelikož způsob zpřístupnění operačního systému pro zásahy uživatele bude mnohem složitější než u předchozí, druhé generace. Problémy s jailbreakem byly zveřejněny na oficiálním blogu Greenpois0n.

„Jsem si jist, že většina z vás již četla jaký názor má MucleNerds na jailbreak nové Apple TV. Bohužel, musím s ním souhlasit.  „Pole útoku“ je u této generace mnohem menší. Není tady žádný prohlížeč a také mnohem méně běžících služeb. Díky tomu, je tak mnohem těžší najít slabinu, kterou by jsme mohli použít. Neříkám, že je to nemožné, ale bez jakékoliv možnosti využít bootroomu A5, bude každý jailbreak komplikovanou bitvou.“

Faktem je, že jak systémy iPhone 4S a staršího iPad 2 nemohly být cracknuty, dokud nebyla nalezena slabina v uživatelských aplikací pomocí JailbreakMe v3.0.  Přístroj jako je Apple TV, kde je jen spuštěná jedna jediná aplikace –AppleTV.app- nabizí logicky minimum uživatelských aplikací, kterou by Jailbreak komunita mohla využít k odemčení zařízení. Na druhou stranu právě i díky tomuto je jailbreaknutá Apple TV mnohem méně užitečným zařízením, než iPhone či iPad.

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.